Reprezentanţii FMI şi BNR, întâlnire pe tema creditelor în franci

Preşedintele comisiei de buget a Camerei Deputaţilor, Ştefan Viorel, a anunţat azi că săptămâna viitoare, luni, comisiile de buget-finanţe se vor întâlni cu reprezentanţii FMI, iar marţi cu conducerea BNR cu care vor discuta despre situaţia creditelor acordate în franci elveţieni. Ulterior parlamentarii vor trebui să ia o decizie privind o soluţie cât mai potrivită la această problem, informează Mediafax.

Viorel Ştefan a făcut această precizare după ce deputaţii din comisie s-au întrunit pentru a continua discuţiile în privinţa acestor credite, dar nu s-a ajuns la nicio soluţie.

Reprezentantul BNR Ion Drăgulin, director al direcţiei de Stabilitate financiară a precizat, la dezbateri, că ”BNR este în favoarea unor soluţii care să uşureze povara individuală a creditelor şi, ca atare, cursul este posibil o soluţie pe care individual băncile pot să o aibă în vedere, o a doua soluţie pe care, fiecare dintre bănci, în negocieri cu clienţii, o pot avea în vedere, este reducerea pe alte canale, cum ar fi dobânda sau marja de dobândă”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.