România se îndreaptă spre o nouă recesiune Premierul Victor Ponta somat să îşi dea demisia

Partidul Miscarea Populara ii solicita lui Victor Ponta sa isi dea demisia pentru modul iresponsabil in care conduce Guvernul, impingand Romania cu pasi grabiti spre o noua intrare in recesiune. În acest sens, sunt inovat datele INS publicate astazi, potrivit cărora PIB-ul din trimestrul II al lui 2014 este cu 1% mai mic decat cel din primul trimestru.

"Aceasta contractie economica pe trimestrul al doilea s-a intamplat pe fondul scaderii cu 32,8% a cheltuielilor cu investitiile pe primele sase luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, prima jumatate a anului a adus o reducere cu 10,8% a incasarilor din fonduri europene: pe de o parte, ca urmare a reducerii cu 46,2% a cofinantarilor, pe de alta parte, ca rezultat direct al faptului ca s-au terminat proiectele contractate si finantate inca din timpul guvernarii Boc. Partidul Miscarea Populara atentioneaza asupra faptului ca aplicarea iresponsabila a politicilor fiscale duse de Guvernul Ponta poate duce la grave derapaje economice. Asa se face ca introducerea de noi taxe si impozite si majorarea nejustificata a celor deja existente indeparteaza posibilii investitori de economia romaneasca. Nu este, deci, de mirarea ca masurile luate de Executivul PSD au dus la o scadere cu 10% a investitiilor straine directe in tara noastra in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2013", se arată într-un comunicat de presă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recesiunea tehnică a fost reconfirmată de INS. Vezi noile date

08 Oct 2014 1868

Intrarea României în recesiune, efect al guvernării dezastruoase a PSD - 16 august 2014

15 Aug 2014 1676

Victor Ponta trebuie sa plece pentru aplicarea politicii fiscale iresponsabile care duce la prabusirea economiei Romaniei

14 Aug 2014 3245