Se deschide Şcoala de Vară „Atlantykron" la Capidava

Între 3 şi 12 august, pe insula dunăreană Atlantykron (Capidava) se va desfăşura cea de-a XXIII-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport „Atlantykron"

Vor fi prezenţi zeci de scriitori, oameni de ştiinţă şi de cultură din SUA, Canada, Italia, România.

O insulăsălbatică în cea mai mare parte a anului se transformă, timp de zece zile, în fiecare vară, într-un loc special, aproape magic. Copii, părinţi, tineri, dascăli, actori, oameni de stiinţă din întreaga lume vizitează insula. În aceste zece zile, tinerii se întâlnesc, discută şi învaţă împreună, alături de oameni de ştiinţă, artişti, scriitori şi alţi profesionişti cunoscuţi, într-o experienţă de viaţă şi de educaţie cu adevărat unică. De- a lungul celor 23 de ani de existenţă Academia a schimbat neîncetat vieţile oamenilor pe care îi atinge şi a dăruit tinerilor cunoştinţele şi experienţele de viaţă care-i vor ajuta să aibă succes în lumea adulţilor.

Vor fi 400 de participanţi, dintre care doar lectorii şi organizatorii 60. Ţările de provenienţă: România, Africa de Sud, Nigeria, Israel, Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Irlanda.

Şcoală de vară

„Atlantykron" reprezintă, de 23 de ani, una dintre cele mai importante academii de vară din România şi chiar - fără nicio exagerare - şi din lume, un spaţiu de educaţie non-formală a tinerilor, o şcoală de vară unică în lume. Aici, oameni de ştiinţă, de cultură şi de artă recunoscuţi, fie ei români, moldoveni, americani, italieni, canadieni, vin să predea, voluntar, cunoştinţele lor unor elevi de toate vârstele. Lectorii vor lua parte, la rândul lor, la cursurile altora şi toată lumea urmăreşte acelaşi ţel - să comunice despre viitor.

Manifestarea este organizată de către Centrul pentru Studii Complexe (CSC), Societatea Ştiinţifică CYGNUS, World Genesis Foundation (WGF) - SUA, Asociaţia Livingthroughart, Asociaţia de tineret STRING sub auspiciile Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO cu sprijinul mai multor agenţii şi structuri guvernamentale: ANIF (Administraţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare), Direcţia Silvică Constanţa, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Poliţia Hârşova, Primaria Cernavoda, Primăria Topalu.

Scurt istoric

În 1990, un mic grup de tineri iubitori de science fiction a ales această insulăîndepărtată drept un loc ideal, deşi sălbatic, unde să se desfăşoare Tabăra anuală de science fiction, ocazie care le oferea şansa să studieze şi să înveţe unii de la ceilalţi.

Timpul a trecut, condiţiile s-au schimbat, dar setea de cunoaştere şi de experienţe noi a rămas. După 10 ani, Tabăra s-a transformat într-o Şcoală de Vară. Tradiţia a continuat, având în fiecare an sprijinul Guvernului şi al unor organizaţii neguvernamentale din întreaga lume. În acest an, Academia sărbătoreşte a- 23-a ediţie. Aproape un sfert de secol de existenţă

Academia Atlantykron a găzduit, de-a lungul anilor, numeroase personalităţi, precum scriitorii de SF Norman Spinrad (preşedintele Societăţii Scriitorilor de SF şi Fantasy din SUA la acea vreme), Joe Haldeman, Robert Sheckley, Alain LeBussy, Ion Hobana, regretatul astronom Harald Alexandrescu, artistul Ioan Gyury Pascu, geneticianul Jonathan Cowie, Bridget Willkinson (Preşedinte al Societăţii Europene de SF), biologul Alexandru Ecovoiu, Gheorghe Fodoreanu (fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism), Peter Moon (scriitor american) etc.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 450

Judecătoria a anulat parțial hotărârea BEM Cei cinci reprezentanți de la AUR de pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța pot candida!

06 May 2024 448

Firme Constanța Un nou asociat a intrat în N&A Actual Exclusiv Consulting SRL. Cum este împărțit capitalul

06 May 2024 282

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 340

Muzeul de Artă Populară Constanța Exponatul săptămânii - „Fotă de mireasă din Muscel”

06 May 2024 252

Două imobile de pe strada Soveja vor fi demolate pentru o nouă investiție imobiliară. BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice

06 May 2024 397

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă a pus pe masă 265.000 de lei pentru a achiziționa servicii de asistență tehnică și dirigenție de șantier. Iată pentru ce obiective de investiții (DOCUMENTE)

06 May 2024 286

Sondaj de opinie Bariere în Mamaia, ca în Veneția? „Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“

06 May 2024 425

Procesul pe terenul din Faleză Nord, pentru care fusese amendat primarul Făgădău, ajuns la Curtea Supremă!

06 May 2024 268

Grand Hotel din Constanța își caută un nou proprietar. Unitatea de cazare se vinde cu 1,1 milioane de eur

06 May 2024 579

Holograf și Edward Sanda încheie la Constanța seria concertelor din minivacanța de Paște

06 May 2024 428

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Constanța și Valu lui Traian

06 May 2024 380

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 329

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 333

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 13. 6 mai 2025. O zi de lună întunecată, care precede luna nouă de mâine

06 May 2024 237