Se majorează preţul gigacaloriei în Constanţa. Cine va suporta diferenţa?

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte vineri, de la ora 13.00, în prima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi a evenimentului figurează, până la această oră, 50 de proiecte de hotărâre, printre care şi un proiect privind modificarea preţului local de facturare a energiei termice furnizate în sistem centralizat începând cu data de 1 ianuarie 2015 în municipiul Constanţa.
Potrivit unor surse, este vorba despre o actualizare a preţului gigacaloriei, actualizare operată de ANRE şi care constă într-o majorare cu 8% a preţului agentului termic. Acest lucru înseamnă că preţul facturat de CET va fi majorat corespunzător şi de către RADET. Rămâne însă de văzut cine anume va suporta această majorare: constănţenii sau administraţia publică locală?!
Amintim că în luna noiembrie a anului trecut Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat subvenţionarea preţului gigacaloriei cu 13,5% pentru toţi constănţenii, în sezonul rece 2014-2015. Decizia a venit după ce municipalitatea a primit, de la bugetul de stat, suma de 19 milioane de lei. Potrivit declaraţiilor primarului Radu Mazăre, această subvenţie „nu poate fi acordată diferenţiat şi trebuie scăzut unitar preţul la gigacalorie“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.