Şeful catedrei de Matematică din UMC, pus în libertate

Lectorul Costache Emilian Anatoli, şeful catedrei de Matematică din Universitatea Maritimă Constanţa, a fost pus în libertate. Decizia este definitivă şi a fost luată, azi, de Curtea de Apel Constanţa.

Timpul liberării provizorii, profesorul trebuie să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea-Poliţia municipiului Constanţa, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. Bărbatul nu are voie să se se apropie de martorul denunţător şi comunica cu acesta, cu ceilalţi învinuiţi/inculpaţi din cauză, direct sau indirect, respectiv de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele (profesor). Curtea de Apel i-a atras atenţia bărbatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse se va lua măsura arestării preventive. Costache Emilian Anatoli este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul presupuselor fapte de corupţie din Universitatea Maritimă Constanţa. Profesorul a fost arestat alături de Dumitru Florin Merăuţă, fost student la aceeaşi universitate, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitate şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Şeful Catedrei de Matematică dintr-o cunoscută universitate din Constanţa merge la închisoare

25 Jan 2018 6894

Exclusiv Judecătorii s-au pronunţat în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă din Constanţa

24 Oct 2017 4611

Judecătorul Lucian Lică, recuzat de profesorul Emilian Costache în dosarul presupusei corupţii de la UMC!

18 Nov 2016 3399

O nouă reţinere în învăţământul universitar din Constanţa. Cine sunt profesorii care au intrat în colimatorul procurorilor

05 Oct 2016 7097

Un lector şi mai mulţi studenţi, trimişi în judecată Iată care sunt infracţiunile reţinute în dosarul presupusei corupţii de la UMC!

29 Apr 2016 4226

Începe judecata în dosarul UMC

18 Mar 2016 2056

Dosarul UMC, înregistrat la Tribunalul Constanța

15 Jan 2016 2795

Cercetat în Dosarul UMC Emilian Anatoli Costache a cerut să se întoarcă la catedră

22 Aug 2014 3016