Şoferi chemaţi în instanţă pentru accidente în care au fost implicaţi. Cum cazi în capcana RCA

Dacă aţi provocat un accident, riscaţi sa fiţi chemaţi în judecată chiar dacă aveţi poliţa RCA. Unele companii de asigurări refuză să mai plătească daunele.
În această situaţie se află aproape o mie de şoferi care sunt târâţi prin tribunale şi se întreabă cine îi despăgubeşte pentru timpul pierdut şi banii cheltuiţi.

La un an după ce a provocat un accident minor, Ivan Petre este chemat în judecată pentru că asiguratorul la care avea poliţa RCA nu a plătit daune de 2000 de lei.
"Ar trebui să plătesc eu în locul RCA-ului pentru că ei nu au fost în stare să-şi plătească datoria. Nu am nicio vină, toata lumea cumpără RCA ieftin", declara un păgubit.
Procedura spune că, dacă aţi provocat un accident, daţi o copie a poliţei RCA şoferului nevinovat, iar compania de asigurări va plăti reparaţia. Problema este că unii asigurători îi trimit pe şoferi la anumite service-uri, în general tarife mai mici, aşa că aceştia pot face reparaţiile în baza poliţei Casco unde vor ei.
Ulterior, compania care a emis poliţa CASCO trebuie să-şi recupereze banii cheltuiţi de la compania care a emis RCA. În cazul în care aceasta refuză plata, problema se rezolvă în instanţă, unde e chemat şi şoferul vinovat de accident.
Aceasta comunicare poate fi trimisa oricărui şofer din România care, culmea, are o poliţă RCA valabilă şi a provocat un accident. Înştiinţarea poate fi de speriat dacă nu cunoaşteţi terminologia juridică. Astfel, sunteţi chemaţi în instanţă în calitate de intervenient şi riscaţi să fiţi decăzuţi din drepturi, daca nu vă prezentaţi.
Chemarea în judecată le dă emoţii şoferilor, chiar dacă companiile spun că aceştia nu pot fi obligaţi să plătească daunele.
Rămân însă cu banii plătiţi avocatului şi timpul pierdut prin instanţă. Mai ales că oficialii susţin că nu pot face nimic în astfel de situaţii. Însă nu-i împiedică nimeni să verifice companiile care vând poliţe RCA, pentru a vedea dacă sunt capabile să achite daunele.
Cei care se simt nedreptăţiţi pot face plângere la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Sursa: stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța ABADL, asigurări obligatorii pentru aproape 50 de autoturisme din patrimoniul propriu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 396

Firma secretarului general al UNTRR furnizează servicii RCA pentru Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

27 Feb 2024 779

Polițele de asigurare obligatorie RCA pentru autobuze electrice din municipiu Constanța, cumpărate de la Groupama Asigurări SA

27 Feb 2024 553

Transport Public SA Tulcea a cumpărat servicii de asigurare RCA și CASCO pentru aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

22 Feb 2024 758

Cumpărări directe Constanța Primăria, achiziție de polițe de asigurare obligatorie și facultativă pentru mai multe autoturisme (DOCUMENT)

12 Feb 2024 756

ASF a aprobat o nouă formulă de calcul a RCA pentru transportatori

19 Jan 2024 696

LIVE VIDEO Protest al transportatorilor la Constanța! Coloană de TIR-uri pe Autostradă spre Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 3280

Anunț important în dosarul în care Euroins contestă intrarea în faliment!

15 Oct 2023 1294

Ministerul Finanțelor Aplicarea tarifelor de primă maxime de asigurare RCA, prelungită până la finalul anului

05 Oct 2023 856

Ai asigurare la Euroins? Compania și-a radiat toate agențiile și centrele de daună!

05 Sep 2023 1296

Incredibil! Mașina implicată în tragedia din apropiere de Vama Veche nu avea RCA valabil (GALERIE FOTO)

22 Aug 2023 3722

Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de asigurare RCA și CASCO (DOCUMENT)

20 May 2023 1272

De la ce firmă se achiziționează asigurări RCA pentru autovehiculele aparținând unităților militare subordonate Statului Major al Forțelor Navale (DOCUMENT)

02 May 2023 1200

Cui a atribuit Spitalul Județean Constanța, contractul de răspundere civilă auto RCA și CASCO? (DOCUMENTE)

13 Apr 2023 1653

UPDATE Plafonarea tarifelor RCA, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Lista completă a proiectelor de pe ordinea de zi

05 Apr 2023 1411