Târgul World Education vine la Constanţa Participă peste 20 de universităţi din Europa

Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi la Târgul World Education din Constanța unde vor primi consultanța gratuită despre noile cerințe de admitere la universități din străinătate.

Târgul va avea loc pe 16 octombrie cu participarea a peste 20 de universități de elită din Europa și  a centrelor de consultanţă educaţională care oferă consiliere personalizată.

Cel mai mare târg de consultanță educaţională pentru studii în străinătate "World Education" va lansa campania de admitere 2015-2016 pentru candidații din oraș și din regiune, la Hotel Ibis în data de 16 octombrie, de la ora 11.00 până la ora 16.00. La târg vor participa reprezentanţi internaționali ai celor mai importante universităţi din Marea Britanie, Olanda, Elveția și Grecia.

Târgul pune accent pe consultanță profesională gratuită pentru studii universitare și de masterat şi va deschide centrul UCAS pentru admitere în Marea Britanie. Numărul românilor care studiază în universități britanice a crescut cu 7% în acest an iar pentru anul universitar 2013-2014 au depus dosare prin UCAS un număr de 2,730 studenţi din România, au comunicat organizatorii târgului - IntegralEdu – Consultantul numarul 1 pentru studii în străinătate.

Această creștere se datorează şi posibilitaţilor de creditare integrală a taxelor de studiu, precum şi ajutorului financiar pentru studenții din UE cu venituri mici, care sunt acordate în urma parteneriatului dintre universități și Agenția Britanica pentru Acces Egal la Educație.

Marea Britanie este preferată de români și datorită numeroaselor oportunităţi de realizare profesională, prestigiul diplomei și procentul mic de studenţi care abandonează programele de învățământ.
Potrivit agenției de statistică pentru învățământul superior (HESA), 89% dintre absolvenți devin angajaţi la șase luni de la absolvire iar una din șapte țări din lume are un lider, prim-ministru sau șef de stat care a studiat în Marea Britanie.

Târgul reunește mai multe universităti din Anglia, dintre care unele au campusuri în centrul Londrei, ce sunt preferate de studenții străini ca locație datorita numeroaselor oportunităţi în găsirea unui loc de muncă și apropierea de lumea afacerilor. Printre acestea se află Universitatea din Greenwich, în care studiază peste 23.000 de studenţi din peste 100 de țări.

Participanții la program sunt universitaţi britanice cunoscute și preferate de către români, cum ar fi Coventry University, Portsmouth University, Anglia Ruskin University și University of Sunderland.


A doua ţară în topul preferinţelor pentru studii în străinătate este Olanda, care va fi prezentată de către universități de top ca Hague University of Applied Sciences, Fontys, Stenden și Saxion.

Vizitatorii vor putea să depună direct dosarele de admitere în universitatile din Marea Britanie şi vor putea primi informații cu privire la procesul de admitere în Danemarca și Olanda.

"World Education" a fost lansat în România în urmă cu 6 ani, iar de 3 ani are loc şi în Constanța. Târgul oferă consultanţă pentru familiile din Romania cu privire la noile oportunități educaționale în străinătate. Partenere proiectului sunt peste 250 de universităţi şi şcoli din Marea Britanie, SUA, Elveția, Olanda, Danemarca, Grecia, Spania și Italia, pentru care vizitatorii vor primi informații prin intermediul celui mai mare catalog pentru studii în străinătate, cât și în cadrul consultaţiilor individuale cu profesionişti în domeniul educaţiei.

Detalii privind programul și participanții pot fi găsite online la www.worldeducation.ro, unde se face şi înregistrarea candidaţilor.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Tinerii liceeni constănţeni care doresc să studieze in străinătate sunt aşteptaţi la World Education Fair pe 1 octombrie

24 Sep 2015 1438

Târgul World Education ajunge și la Constanța

11 Oct 2014 2641