Un deputat socialist din R. Moldova a rupt harta "României Mari" (video)

 
Socialiştii din Republica Moldova contestă un ordin semnat de ministrul Educaţiei, Corina Fusu, privind distribuirea în şcoli a unei hărţi a "Regatului României din anul 1930", recomandată ca material didactic pentru disciplina "Istoria românilor şi universală". 

O asociaţie s-a oferit să ofere Ministerului Educaţiei hărţi pentru această materie de studiu. Protestând faţă de această iniţiativă, deputatul Vlad Bătrâncea, membru al grupului Partidului Socialiştilor, a adus în Parlament o hartă a "României Mari" pe care a rupt-o.
 
Gestul deputatului de opoziţie a generat un scandal între liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, deputaţi socialişti şi comunişti, inclusiv Vladimir Voronin, liderul PCRM.
 
Partidului Comunist (PCRM) şi Partidul Socialist (PSM) se opun iniţiativelor de reunire a Republicii Moldova cu România. Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, a condamnat dur promovarea ideilor unioniste, cerând Bucureştiului să respecte independenţa Republicii Moldova.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evoluţia Dobrogei în statistici, de la finele sec. XIX şi până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Partea a III-a (1930-1940). Detalii inedite din diverse sectoare

24 Dec 2018 3588

Porturile fluviale ale Dobrogei în perioada interbelică (anul de referință 1931) (I) (galerie foto)

18 Jun 2018 3561

Primarul Radu Mazăre, aşteptat să dea startul la Triathlon Challenge Mamaia

04 Sep 2014 2165