Universitatea Andrei Şaguna certificată ISO pentru calitatea învăţământului

Universitatea 'Andrei Şaguna' păşeşte în noul an cu o realizare meritorie. După ce a parcurs toate etapele de certificare impuse de Organizaţia Internaţională de Standardizare, Universitatea 'Andrei Şaguna' a obţinut Certificatul ISO 9001:2008 pentru activităţile din domeniul învăţământului universitar, cel editorial şi de cercetare.

Certificatul ISO a fost acordat de SGS din Marea Britanie, prestigioasă organizaţie internaţională situată pe primele locuri la nivel mondial în domeniul de certificare a activităţilor din învăţământul superior.

În scopul consolidării culturii calităţii, în cadrul U.A.S. a fost organizată instruirea persoanelor cu funcţii de conducere şi cu responsabilităţi în asigurarea calităţii programelor de studiu şi activităţilor de cercetare şi au fost certificaţi 6 auditori interni, care au participat la cursuri de formare profesionala, acreditate CNFPA.

Universitatea a inclus în sistemul de management al calităţii Departamentul de consiliere şi orientare profesională, care are în atribuţii, prin serviciul companii, monitorizarea inserţiei absovenţilor pe piaţa muncii şi gradul de satisfacţie al angajatorilor, precum şi Comisia de pregatire metodică, care are ca scop principal dezvoltarea de noi tehnici de predare, prin aplicarea unui plan anual de interasistenţă colegială.

În Universitate au fost create proceduri şi instrumente care sprijină optimizarea deciziilor privind proiectarea, organizarea şi derularea programelor de studiu, urmărind armonizarea cu piaţa muncii, respectarea reglementărilor naţionale, precum şi convergenţa la bunele practici şi cerinţe privind asigurarea calităţii în spaţiul european al învăţământului superior.

Implicarea studenţilor în procesul de asigurare şi evaluare a calităţii se realizează curent, la nivele multiple, prin includerea reprezentanţilor studenţilor în Senat şi Consiliile Facultăţilor, participarea activă la întrunirile şi şedinţele altor departamente ale universităţii (ex. Comisia de calitate şi Comisia de etică au în componenţa sa şi un reprezentant din partea studenţilor), participarea la activităţile de audit. Studenţii participă activ la procedura de evaluare a cadrelor didactice monitorizând şi asigurând transparenţa procesului. De asemenea, evaluarea satisfacţiei studenţilor reprezintă o modalitate de luare în considerare a perspectivei acestora, fiind inclusă în cadrul proceselor şi politicilor de îmbunătăţire a calităţii Universităţii.

Faptul că universitatea a implementat şi perfecţionat continuu un sistem modern de management al calităţii este confirmat şi de calificativul 'Grad de încredere' acordat universităţii de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 318

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 654

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 874

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 838

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 347

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 513

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 461

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 559

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 513

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 637

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 627

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 315

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 432

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 687

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1422