Valeriu Zgonea, scrisoare deschisă către colegi "Am constatat cu tristeţe (…) că încercăm să facem slalom printre reguli”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a adresat azi o scrisoare deschisă deputaţilor în care le atrage atenţia că Parlamentul suferă din cauza unui deficit de imagine şi că sunt văzuţi drept" hoţi", "corupţi" şi "chiulangii", el transmiţându-le că a venit timpul să fie responsabili, potrivit Mediafax.

"Am constatat cu tristeţe faptul că nu ne raportăm la regulamente şi norme, ci improvizăm sau încercăm să facem slalom printre reguli şi cutume instituţionale.Puterea mediatică a unor astfel de aşa-zise exemple, poate nesemnificative ca proporţie în raport cu numărul total al parlamentarilor, dar uriaşe la nivelul exemplulului de conştiinţă publică, a făcut ca de cele mai multe ori efortul şi munca noastră să se topească în apelative precum «hoţi», ,«corupţi»,«profitori» sau «chiulangii»", a spus Zgonea, conform Mediafax.

El a arătat că, în opinia sa, aceste etichete sunt nedrepte şi descurajante.
 
"A venit momentul să ne certăm mai puţin între noi, să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu mai amânăm adoptarea unor legi şi măsuri pe care întreaga societate le aşteaptă de la noi", a spus Zgonea, mai notează sursa citată.

El le-a propus deputaţilor ca în această sesiune parlamentară să aibă o colaborare reală şi în interes public între toate partidele politice pentru adoptarea cât mai rapidă a unei noi legislaţii electorale.

Zgonea a mai arătat că alte priorităţi legislative în această sesiune se concentrează în jurul dezbaterii şi adoptării unui nou Cod fiscal, dar şi a Legii redevenţelor şi minelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.