Hotnews.ro Ziua când patru instituții au fost îngenuncheate

Preşedintele Klaus Iohannis a luat apărarea Antenei 3. Camera Deputaţilor i-a făcut scăpaţi pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Senatul a acţionat aproape la unison în apărarea lui Dan Voiculescu şi a trustului său. Premierul Cioloş a criticat ANAF pentru un presupus abuz la notificarea Antenei 3. Toate s-au întâmplat miercuri, la doar două zile după ce preşedintele Comisiei Europene dădea speranţe politicienilor români că UE ar putea elimina MCV în câţiva ani, scrie hotnews.ro.
 
Miercuri a fost o zi dură pentru justiția din România. Camera Deputaţilor i-a făcut scăpaţi pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. După ce l-au salvat pe Mădălin Voicu de la reţinere şi arestare preventivă, deputaţii au apucat doar să încuviinţeze reţinerea lui Păun, întrucât la votul care s-a dat separat pentru cererea de arestare preventivă au mai fost doar 178, adică mai puţin decât jumătate plus unu din câţi deputaţi sunt în total.
 
Şi Senatul a acţionat azi că o instituţie decuplată de la valorile democratice. Senatorii au acceptat aproape în corpore să participe la o şedinţa de înfierare a premierului Cioloş şi a ANAF, şedinţa convocată urgent de pe o zi pe altă de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu s-a remarcat de altfel prin acţiunile sale împotriva justiţiei.
 
A urmat premierul Cioloş, care a dat mesaje contradictorii în faţă Parlamentului. După un prim discurs în care a explicat că ANAF a aplicat legea, Cioloş a revenit cu un mesaj dur la adresa ANAF, acuzând presupuse abuzuri ale agenţilor care au notificat Antena 3. Premierul a revenit totuşi seară cu un mesaj pe Facebook în care a întărit sprijinul pentru acţiunea ANAF. Rămâne un semn de întrebare legat de rapiditatea cu care el a răspuns chemării la ordine din partea lui Tăriceanu. Cioloş a recidivat miercuri seară, pe pagină să de facebook, făcând o serie de precizări cu privire la poziţia să în cazul Antena 3 - ANAF. Cioloş afirmă că susţine în continuare fondul intervenţie ANAF, atât în cazul Antena 3 cât şi în general, dar că regretă modul în care a acţionat ANAF în acest caz, "prin descindere în forţă care poate fi interpretată că intimidare". 
 
Ziua s-a încheiat cu declaraţia şocantă a preşedintelui Iohannnis, care a criticat ANAF, a victimizat Antena 3 , a sugerat că decizia definitivă a instanţei reprezintă "banale motive administrative" şi a anunţat că vor fi găsite soluţii convenabile.
 
Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarase luni, după o întâlnire cu premierul Cioloş, că e convins că România va scapă de MCV în timpul mandatului său. Rămâne de văzut dacă evenimentele de miercuri vor avea o influenţă asupra MCV.
 
Sursa text și foto: hotnews.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. LISTĂ Percheziții la baza NATO de la Kogălniceanu! Opt militari români, reținuți pentru furt de combustibil (VIDEO+FOTO)

16 Nov 2022 3542

Cum vor fi împărțiți banii din PNRR pentru Energie. Ce sume ajung la Constanța

02 Jun 2021 3106

Medicament pe bază de proteine, care inhibă capacitatea de infectare COVID, dezvoltat în Ungaria

12 Jul 2020 1495

O româncă e acuzată în Italia că şi-a ucis soţul, traficant de droguri

09 Jun 2020 2340

CCR Guvernul va stabili data alegerilor locale. OUG prelungirii mandatelor primarilor, neconstituțională

03 Jun 2020 2180

Videoconferință la Ministerul Educației. Se discută propunerile de reluare a cursurilor

27 Apr 2020 2631

Argeș O cisternă cu motorină s-a răsturnat pe un drum județean

05 Mar 2020 2023

Patru români, prinşi de carabinierii italieni încălcând zona de carantină

27 Feb 2020 1897

PNL va lansa un sondaj de opinie pentru testarea a patru potenţiali candidaţi la Primăria Capitalei

19 Jan 2020 1697

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost acuzat că nu a implementat soluții gratuite de localizare a apelurilor 112. Vezi cum a răspuns acuzațiilor

28 Jul 2019 1994

Cardinal, tânăra trupă din Constanța, la Electric Castle 2019

27 Jul 2019 1761

Prodecanul Facultății de Teologie, Vasile Răducă, și-a dat demisia după ce a făcut declarații scandaloase despre viol

24 Jul 2019 1915

Măsuri guvernamentale pentru eradicarea totală a fumatului

23 Jul 2019 1984

Astăzi aflăm cine va fi noul prim-ministru al Marii Britanii. Vezi cine este favoritul

23 Jul 2019 2008

Parchetul Militar renunță la dosarul evenimentelor din 10 august. Ce se va întâmpla

01 Jul 2019 1605