Centrul natura

Săptămâna PREZENTULUIPauzele sunt binefăcătoare și sunt vindecătoare. La fel cum somnul și odihna ajută la regenerarea corpului fizic (pentru că în timpul repausului fizic, celulele se pot detoxifia și elibera de reziduuri), la fel și pauzele energetice (fizice, intelectuale, mentale, emoționale) ajută la eliberarea diferitelor mizerii ”energetice” acumulate în cadrul vieții.

În cursul pauzei ”de informatică” (internet, calculator, mobil etc etc) am avut răgaz și dispoziție să MĂ CONECTEZ mai intens la INTERIORUL MEU, la stările mele personale – să observ mai bine – CINE SUNT EU ȘI CINE NU SUNT EU – acolo, în interior.

Am putut să ”simt” mai bine ”energiile străine” agățate de mine în ultimele luni.

În mod inconștient, în trăirea noastră cotidiană, datorită vitezei prea mari și multitudinii stimulilor (indusă de o presiune socială și familială artificială) ne ”agățăm” de multe energii care NU sunt ale noastre – și le purtăm cu noi, ca poveri și îngreunări – ale trăirilor zilnice.

Astfel, în pauza ce a trecut – am realizat că multe EMOȚII tip tristețe, nemulțumire, iritabilitate, nervozitate, frustrare sau chiar furie NU ERAU ALE MELE – ci fuseseră preluate din diferite surse – fiind agățate de familiarul emoțiilor din copilărie.

Am realizat ce PUTERE URIAȘĂ ARE TRECUTUL de a mă ține în stare de suferință.

Am citit în cartea lui Barry Long – Nur die Angst stirbt (Doar frica moare) – că ”arma cea mai puternică cu care ne creeăm nefericire se numește TRECUT”.

Și am realizat că retrăirea trecutului, iar și iar – cu re-amintirea traumelor, stresurilor și mai ales a greșelilor (percepute din perspectiva stării de acum) este cea care menține EMOȚIILE tip TRISTEȚENEMULȚUMIRE IRITABILITATE.

Și am mai realizat că cei care mențin ”viu” trecutul sunt OAMENII CEI MAI APROPIAȚI – familia, părinții, prietenii intimi.

Pentru că ei mă știu așa cum am fost și EI NU MĂ LASĂ SĂ DEVIN ALTCEVA.

Le este teamă de transformările mele – și MĂ DORESC CA ÎNAINTE.

Deși eu NU MAI VREAU SĂ FIU CA ÎNAINTE – ei mă trag – cu TOATĂ FORȚA AMINTIRILOR DIN TRECUT – în ”tiparul vechi” cu care se simt ei confortabili.

Am fost zilele trecute la Vama Veche, într-o vizită ”nostalgică” – pentru a ne întâlni cu fiica noastră.

Văzând înghesuiala de corturi, de mașini, fiind bombardată de bubuielile boxelor și muzicii, din toate părțile, agresată de fumul de țigară și de mirosurile de grătare și alcool – și mai ales, auzind versurile cântecelor (rock, folk și altele) ACELEAȘI ca acum 40 de ani, când eram și eu tânără – am realizat câtă STAGNARE este în ”fenomenele sociale”. Și mai ales, câtă putere de manipulare ”multi-senzorială” este în toate aceste ”conglomerări” de ființe umane – înghesuite unele în altele și schimbând inconștient energii și vibrații de toate felurile.

În timpul vizitei la Vama Veche, parcă m-am întors în copilăria și adolescența mea, perioada cea mai confuză din viața mea, în care nu înțelegeam nimic din ce mi se întâmplă, în niciun plan (fizic, emoțional sau mental), eram dusă de nas unde dorea familia sau societatea, făceam tot ce mi se spunea – ca un vițel bine dresat – și stările de tristețe, uneori de entuziasm, alteori depresie, desigur și dezamăgirea de rigoare –  erau NORMALUL.

Adulții din jur îmi spuneau că viața înseamnă DURERE, SUFERINȚĂ, MUNCĂ și CHINUIALĂ – și deși NU I-AM CREZUT NICIO SECUNDĂ (pentru că ceva din inima mea spunea că ”NU ESTE ADEVĂRAT!” ”NU ESTE AȘA” – ”VIAȚA ESTE FRUMOASĂ, ESTE IUBIRE ȘI FERICIRE!”) am urmat ”ghidarea” lor pentru că nu am știut mai bine.

Zilele trecute, m-am simțit FOARTE UȘURATĂ când am ieșit din ”furnicarul” de la Vama Veche și am luat întreaga experiență drept o ”EXORCIZARE” a multora dintre stresurile și traumele copilăriei mele.

Exercițiul meu, al ultimelor săptămâni, în special al săptămânii de pauză – a fost TRĂIREA ÎN PREZENT.

IAU FIECARE MOMENT așa cum este – să nu mai las TRECUTUL să mă tragă în nostalgiile sale (și să NU MAI ACCEPT DISCUȚII și ”POVEȘTI” despre trecut) – și să nu las VIITORUL să îmi inducă FRICI sau SPERANȚE inutile.

SĂ LAS PREZENTUL SĂ FIE.

PERMIT VIEȚII SĂ SE DESFĂȘOARE în frumusețea și perfecțiunea sa.

Este exercițiul pe care vi-l propun pentru săptămâna care urmează.

TRĂIȚI ÎN PREZENT, cât de mult reușiți.

Încercați să evitați conversațiile (exterioare, sau interioare – din mintea și capul vostru) ce încearcă să vă ducă în trecut.

TRECUTUL A TRECUT!

Dacă sunteți în viața, ÎNSEAMNĂ CĂ AȚI SUPRAVIEȚUIT TRECUTULUI!

FELICITARI!

ȘI GATA!

NU-L MAI ȚINEȚI AGĂȚAT DE VOI!

ELIBERAȚI-L!

Învățați lecțiile sale – încercați să nu mai repetați experiențele care vă produc suferință și nu-i mai permiteți să vă influențeze majoritar energia vieții.

A TRĂI ÎN PREZENT ÎNSEAMNĂ A TRĂI ÎN IUBIRE DE SINE.

Înseamnă a vă aprecia în fiecare secundă, în fiecare minut, CEEA CE SUNTEȚI ACUM, AICI.

A trăi în prezent înseamnă să vă CENTRAȚI pe interiorul vostru, să vă ”concentrați” mintea pe zone din corpul vostru fizic (PLEXUL SOLAR, în special, aflat în zona stomacului / partea de sus a abdomenului – acolo unde mulți aveți ”burtică”! – sau pe ZONA INIMII – în dreptul sternului, spre stânga – sau, la femei, pe zona UTERULUI). SIMȚIȚI aceste zone în mod conștient.

INSPIRAȚI ADÂNC ȘI EXPIRAȚI ADÂNC ȘI SIMȚIȚI ACESTE ZONE.

Simțiți energia din ele – sub formă de căldură, de mișcări, de senzații sau în orice alt fel.

FIȚI ÎN CORPUL VOSTRU.

FIȚI ÎN CORP – IEȘIȚI DIN CAP! (din minte!).

MINTEA vă atrage continuu în trecut (sau vă proiectează în viitor – cu puterea fricilor sau a speranțelor).

CORPUL VOSTRU TRĂIEȘTE ÎN PREZENT.

Fiți în corpul vostru, fiți alături de corpul vostru, FIȚI CORPUL VOSTRU!

Vă propun ca întreaga săptămână SĂ TRĂIȚI ÎN CORPUL VOSTRU.

Când aveți stări de tensiune, de durere, de neplăcere – NU FUGIȚI DE ELE, NU LE AMORȚIȚI rapid cu medicamente, alcool, tutun, mâncare sau dulciuri.

STAȚI CU SENZAȚIILE RESPECTIVE – inspirând și expirând adânc – și încercați să TRECEȚI PRIN ELE!

Treceți prin durere.

Treceți prin frică.

Treceți prin neliniște.

Considerați-le drept niște VALURI pe suprafața mării – PRIN CARE ESTE NEVOIE SĂ TRECEȚI.

Faceți acest exercițiu DE PREZENȚĂ.

FIȚI CU TOT CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ, CÂND SE ÎNTÂMPLĂ.

Nu fugiți de trăirile și stările corpului vostru.

Nu-l mai ”anesteziați” continuu – cu filme, cu Internet, cu socializare, cu muzică tare sau cu mâncare.

TRĂIȚI ÎN CORPUL VOSTRU – în fiecare secundă.

FIȚI ALĂTURI DE RESPIRAȚIA VOASTRĂ.

De câte ori este posibil, conștientizați respirația – cum aerul INTRĂ și cum aerul IESE din corpul vostru.

Încercați să aveți o respirație profundă, adâncă, abdominală, încercați să simți cum aerul intră PÂNĂ LA CAPĂT în plămâni și în corp.

Veți avea această experiență doar în stări de LINIȘTE, de CALM, de relaxare.

Aceste stări pot fi trăite ORICÂND, în orice circumstanță – nu este nevoie neapărat să fiți izolați sau într-o pădure ori într-o peșteră.

Puteți fi prezenți și la serviciu, și acasă, și în mașină și chiar la Vama Veche.

Important este SĂ VĂ AMINTIȚI PREZENȚA – și să nu lăsați MINTEA – CREIERUL – CAPUL și SOCIALUL să vă poartă în trecut – sau să vă proiecteze în prezent.

”VECHIUL” are nevoie să dispară din experința noastră pentru a face loc ”NOULUI” care SUNTEM fiecare dintre noi, în orice moment.

Am ”vămuit” la ”Vama veche” toate ”stafiile și fantomele” copilăriei și adolescenței – și după o baie în apa cu sare a mării – am decis să le las, pentru totdeauna acolo!

GATA!

Exercițiul PREZENȚEI a început pentru mine din săptămâna pauzei și va fi continuat în următoarea săptămână – cu CONȘTIENTIZARE și INTENȚIONAREA aplicării sale, până la ”automatizare”.

Alături de exercițiul Oglinzii (”Te iubesc, Te iubesc cu adevărat, Tu, cel din oglindă, te iubesc cu adevărat”) – care ancorează în IUBIREA DE SINE – exercițiile de PREZENȚĂ (conștientizarea RESPIRAȚIEI, conștientizarea zonelor corpului, supravegherea MINȚII și devierea tentativelor de re-deșteptare a trecutului, băille în apa mării sau în apă cu sare, masajele etc etc) ne vor ajuta să ne conectăm la NOI ÎNȘINE – la CINE SUNTEM CU ADEVĂRAT.

Barry Long spunea în cartea lui:

”Oamenii caută cu disperare în afara lor FRUMUSEȚEA, FERICIREA, BUNĂTATEA și IUBIREA. Este o căutare absurdă, pentru că oamenii AU FOST DINTOTDEAUNA FRUMUSEȚE, FERICIRE, BUNĂTATE ȘI IUBIRE. Este starea interioară înăscută a ființei umane – a fost și va exista în totdeauna în interiorul nostru. Niciun stimul exterior nu va declanșa sau va aduce ceea ce există deja în noi înșine!”.

CONȘTIENȚA PREZENTULUI ne va ajuta să intrăm în contact cu NATURA NOASTRĂ REALĂ – cu energia FRUMUSEȚII, FERICIRII, BUNĂTĂȚII și IUBIRII care suntem și am fost dintotdeauna.

Și atunci toți  vechii STIMULII EXTERNI tip ”Vama veche” își pierd complet semnificația ”pozitivă” și devin doar ceea ce sunt: instrumente de distragerea atenției, tentații și ispite a ”ceea ce nu suntem” -pe calea amintirii ”a ceea ce suntem” cu adevărat.

FIȚI PREZENȚI și FIȚI VIGILENȚI la tentativele sociale / ale minții – de a vă îndepărta de prezență.

MINTEA NU SUPRAVIEȚUIEȘTE în prezent.

Ea înflorește doar în trecut sau viitor.

PREZENTUL ESTE LOCUL INIMII.

Ea se simte cel mai bine TRĂIND.

EXISTENȚA în sine este suficientă și nu are nevoie de JUSTIFICĂRI.

Vă doresc o săptămână de PREZENȚĂ și CONEXIUNE continuă cu propriul corp, cu propriile senzații și cu propriile descoperiri în aventura interioară!

 

Cu iubire, tuturor,

Sorina

Centrulnatura.ro/saptamana-prezentului/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Piersici - ca în copilăria mea

12 Aug 2017 635

Turnul de fildeş

26 Jul 2017 600

Vacanța

11 Jul 2017 1097

Am încredere în viaţă

26 Jun 2017 1429

Solstițiu de vară

25 Jun 2017 1983

Anti-fragilitatea

13 Jun 2017 841

Amorțirea conștientă

05 Jun 2017 875

Așteptări

02 Jun 2017 945

Biciclete și momentul potrivit

27 May 2017 1378

Neglijarea

24 May 2017 957

Zâmbetul şi dinţii

12 May 2017 903

Indrăzneala noului!

02 May 2017 2320

Sărbători înconjurată de îngeri

19 Apr 2017 856

Uitarea

16 Apr 2017 734

Acceptarea

14 Apr 2017 958

Şi eşecul este un succes

03 Apr 2017 751

Iubeşte atunci când celălalt merită cel mai puţin

26 Mar 2017 1958

Procesul de invatare si EFT

23 Mar 2017 730

Recunoştinţa pentru un somn odihnitor

20 Mar 2017 810

Eliberarea energiei negative preluate de la ceilalti

18 Mar 2017 3673

Fotoreportaj La Chilia Veche, în Deltă, natura atinge suflete

17 Mar 2017 780

Provocarea reprezentata de schimbare

13 Mar 2017 728

De la durere la stare de calm interior

11 Mar 2017 767

Perioada destramarii iluziei

26 Feb 2017 672

Daruri de lumină – daruri de iubire

18 Feb 2017 778

Perioada golului

11 Feb 2017 970

Perioada jocurilor

04 Feb 2017 727

Cei care iau

04 Feb 2017 1003

Perioada prevenției si protecției

21 Jan 2017 924

Perioada de ”RELOCARE”

15 Jan 2017 569

Perioada COMUNIUNII

01 Jan 2017 1027

CARȚI, FRUCTE SI ALTE ”BUNATATI” DE SARBATORI

31 Dec 2016 1110

Saptamana FOCULUI

19 Dec 2016 1066

Perioada aerului 3

17 Dec 2016 984

Perioada AERULUI – 2 – despre RESPIRAȚIE

12 Dec 2016 913

Perioada apei – partea a II-a

21 Nov 2016 1091

Perioada APEI

14 Nov 2016 1320

Ziua 14 a dietei cu struguri

07 Nov 2016 1125

Ziua 7 de dietă cu struguri

06 Nov 2016 1230

Ziua 3 de dietă cu struguri Ceva mici stări de slăbiciune și poate un pic de foame – dar mai mult este o reacție a minții, decât a corpului.

31 Oct 2016 812

Perioada strugurilor

24 Oct 2016 867

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

17 Oct 2016 902

Saptamana ”GRAIULUI”

10 Oct 2016 785

Saptamana GATULUI

03 Oct 2016 1446

Saptamana INELULUI

27 Sep 2016 789

Saptamana PERLEI

22 Sep 2016 822

Săptămâna AROMELOR

14 Sep 2016 678

Săptămâna muzicii

05 Sep 2016 742

Săptămâna arborelui GREȘELILOR

29 Aug 2016 831

centrulnatura.roSăptămâna PAUZEI

15 Aug 2016 748