Sănătate Beneficiile consumului de fenicul

Feniculul are un gust dulceag şi delicat şi un miros subtil de anason sau lemn dulce. Face parte din familia rădăcinoaselor şi se înrudeşte cu morcovul, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul şi mărarul. Toate părţile sale, adică seminţele, frunzele, tulpina şi rădăcina, sunt comestibile. Feniculul este bogat în fitonutrienţi, vitaminele A şi C, potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru, molibden şi fibre.
 
Acest aliment este util în prevenirea bacteriilor şi a ciupercilor, pentru îmbunătăţirea digestiei, reducerea inflamaţiei, prevenirea cancerului de colon şi reducerea nivelului colesterolului. În cazul bebeluşilor, ceaiul de fenicul ajută la calmarea colicilor. De asemenea, este utilizat pentru îmbunătăţirea vederii.
 
Feniculul este folosit şi pentru diverse probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mâncare, dar şi pentru beneficii în cazul unor infecţii ale tractului respirator superior, precum tuse sau bronşită. 

Sursa foto: foodstory.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Uleiul de fenicul, „cel mai bun prieten al stomacului"

08 Apr 2015 2160

Sănătate Feniculul, recomandat pentru tratarea tulburărilor digestive

25 Mar 2015 1469

Feniculul contribuie la eliminarea toxinelor din corp

12 Nov 2014 1521