Sănătate Căpşunile, surse naturale de antioxidanţi

Originare din Europa, căpşunile se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut în antioxidanţi. Ele mai conţin vitaminele B5, B6, C, E, K, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sodiu, fibre alimentare, acid folic, fitonutrienţi, uleiuri volatile, flavonoizi şi tanini. Căpşunile au efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv şi reminalizant.
 
Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor, aceste fructe micşorează riscul bolilor cardiovasculare şi întârzie efectul de îmbătrânire. Căpşunile favorizează tranzitul intestinal, reduc colesterolul şi contribuie la tonifierea corpului. Consumul acestor fructe are efecte benefice în cazuri de reumatism, afecţiuni renale, gută, astenie, anemie, constipaţie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric, tulburări hepato-biliare, insomnii, obezitate şi acnee.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.