Sănătate Cardamonul, condimentul preţios al Indiei

Cardamonul este un condiment utilizat, în special, în bucătăria indiană. Are un gust dulce, uşor picant, şi o aromă puternică, fiind folosit în multe preparate indiene dulci şi sărate. Cardamonul este o plantă înaltă de până la 1,5 metri, perenă, asemănătoare ca formă cu trestia. Din florile sale galbene ies fructe mici, în formă de păstaie, care se coc în al treilea an de viaţă. Pe vremuri, cardamonul era folosit ca antidot pentru veninul de şarpe şi de scorpion, dar şi pentru tratarea problemelor digestive.
 
Ceaiul de cardamon are o serie de beneficii în medicina naturistă, fiind un bun adjuvant în ceea ce priveşte reducerea gazelor în tubul digestiv, ameliorarea acidităţii şi prevenirea greţurilor şi a vărsăturilor. Cardamonul îndepărtează respiraţia urât mirositoare, combate alergiile respiratorii şi poate fi utilizat şi pentru detoxifierea organismului, dar şi pentru tratarea infecţiilor tractului urinar.
 
De asemenea, este frecvent utilizat pentru tratamentul infecţiilor gingivale, pentru prevenirea şi tratarea problemelor legate de gât. Tot el acţionează eficient împotriva pietrelor la rinichi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.