Sănătate Ce substanţe nutritive conţine tamarindul

Tamarindul este un copac originar din Africa, care se menţine verde pe tot parcursul anului. Se dezvoltă foarte lent, iar circumferinţa sa poate atinge şi 7,5 metri. Fructele sale sunt nişte păstăi cu seminţe tari de culoare maro, învelite cu o pulpă cleioasă. Datorită gustului său dulce acrişor, uşor picant, tamarindul se numără printre cele mai răspândite condimente folosite în bucătăria sud-asiatică. Fructele de tamarind conţin vitaminele A, B şi C, minerale, precum cupru, potasiu, calciu, fier, seleniu, zinc şi magneziu, fibre, polizaharide fără amidon, uleiuri volatile esenţiale şi acid tartaric.
 
Tamarindul are proprietăţi laxative, antioxidante, antipiretice, detoxifiante, antiseptice şi anticancerigene. Printre beneficiile aduse de tamarind se numără favorizarea digestiei, alinarea disconfortului stomacal, tratarea paraziţilor intestinali şi a afecţiunilor biliare. Tamarindul poate fi utilizat şi în tratarea febrei, reumatismului, inflamatiilor şi insolaţiei. De asemenea, tamarindul contribuie la scăderea nivelului de colesterol din organism. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.