Sănătate Ceapa, multiple beneficii pentru organism

Ceapa, o legumă care oferă un gust delicios preparatelor, are numeroase efecte benefice pentru sănătate. Conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, precum sodiu, potasiu, fosfat, nitraţi calcaroşi, fier, sulf, iod, siliciu, magneziu, calciu, cupru, acid fosforic şi acid acetic, ulei volatil şi glucochinină. Ceapa are proprietăţi energizante, afrodisiace, antiseptice, stimulente, diuretice, antireumatismale, vermifuge şi uşor hipnotice.
 
Consumul de ceapă are efecte benefice în tratarea edemelor, a cirozei, asteniei, reumatismului, gripei, obezităţii, diabetului, paraziţilor intestinali, rahitismului, litiazei biliare, surmenajului fizic şi intelectual, arterosclerozei şi pleureziei. Ceapa, de asemenea, reprezintă un remediu eficient şi pentru stomatită, ulcere, arsuri, surditate, degerături şi furuncule. Tot ea previne anemia, are rol în echilibrul electrolitic al organismului, protejează pielea şi mucoasele, ajută la creşterea metabolismului, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi menţine sănătatea pielii şi a muşchilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.