Sănătate Flori comestibile cu beneficii pentru sănătate

Florile sunt alimente vegetale naturale, ce conţin nutrienţi valoroşi pentru sănătatea noastră. Mai multe popoare folosesc flori proaspete în preparatele culinare pentru gustul şi proprietăţile lor. De exemplu, petalele de trandafir au în compoziţia lor bioflavonoide, antioxidanţi şi vitaminele A, B, C şi E.
 
Florile de păpădie conţin vitaminele C, E, acid folic, riboflavină, piridoxină, niacin, flavonoide, antioxidanţi şi de patru ori mai mult betacaroten decât broccoli. Florile de dovleac sunt bogate în minerale, precum calciu, fosfor, potasiu, fier şi magneziu, vitamina A, vitamina B (B1, B2, B3) vitamina C şi acid folic.
 
Florile de iasomie ajută la îmbunătăţirea digestiei, stimulează ficatul şi plămânii şi previn afecţiunile acestor organe, în timp ce florile de arpagic conţin vitamina C, fier, sulf, favorizând reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, florile de lavandă conţin vitamina A, calciu şi fier şi au efecte benefice asupra sistemului nervos central. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci plante cu flori comestibile

17 Aug 2014 2478