Sănătate Galangalul reduce acţiunea radicalilor liberi

Galangalul este o plantă asemănătoare ghimbirului şi turmericului, care se foloseşte des în bucătăria thailandeză, şi are numeroase proprietăţi medicinale. Conţine antioxidanţi, vitaminele A şi C, ulei esenţial, răşini, hidrocarburi, flavonoide, fitonutrienti, fier şi sodiu. Această plantă este folosită pentru a calma disconfortul cauzat de inflamaţii ale abdomenului şi ulcere. În acest scop galangalul poate fi consumat în mâncare, dar şi sub formă de tinctură sau ceai.
 
Ceaiul din rădăcină de galangal este indicat în combaterea diareei, în tratarea dispepsiei şi a flatulenţei. Galangalul, de asemenea, este folosit contra stărilor de greaţă provocate de problemele digestive sau în urma răului de mişcare (în avion, maşină sau pe vapor). Datorită conţinutului în antioxidanţi, galangalul reduce acţiunea radicalilor liberi şi a toxinelor din organism. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.