Sănătate Ghebele întăresc sistemul imunitar

Ghebele cresc în tufe, sunt frumos mirositoare şi au un gust foarte bun. Pălăria ghebei este albă sau gălbuie. În general, au în componenţa lor fibre, vitaminele B1, B2, B3, B6, D, acid folic, potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc, fier şi calciu.
 
Consumul frecvent de ghebe întăreşte sistemul imunitar, combate oboseală, astenia şi stările de epuizare fizică. De asemenea, aceste ciuperci previn apariţia tumorilor canceroase şi ajută la tratarea acestora. Ghebele sunt indicate şi persoanelor care vor să ţină cură de slăbire, deoarece nu conţin amidon. Tot ele contribuie la îmbunătăţirea acuităţii vizuale, la reducerea simptomelor hipertensiunii renale, la prevenirea infecţiilor respiratorii şi ale tractului digestiv.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.