Indicaţiile medicinale ale norocelului

Norocelul este o plantă erbacee care creşte în zonele de deal şi subalpine, pe pajişti, şi de la care, în scop terapeutic, se foloseşte întreaga plantă, frunzele, rădăcina şi rizomii, atât în stare proaspătă cât şi uscată. Printre substanţele care intră în compoziţia acestei plante se numără vitaminele A, B1, B2, B3, B5, E, acizi graşi Omega-3, uleiuri volatile, clorofilă, alcaloizi, substanţe minerale, mucilagii şi rezine. 
 
Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, antitumorale, citostatice, astringente, cicatrizante, hemostatice, antimicrobiene, depurative, decongestive, emoliente şi vitaminizante, norocelul este utilizat în cazuri de arsuri, alopecie, bătături, răni, reumatism, hemoroizi, paralizie, pareze ale nervilor periferici. Tinctura şi maceratul din rădăcina de norocel se folosesc la tratarea hemoroizilor, dar şi a bătăturilor.
 
Preparatele din norocel stopează evoluţia celulelor tumorale, stimulează rinichii, dar şi creşterea părului. Frunzele proaspete, aplicate sub formă de cataplasme, sunt indicate în caz de paralizii sau de pareze ale nervilor periferici. În tratarea cancerului se foloseşte infuzia din pulbere de rizomi, care determină scăderea în dimensiune a tumorilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.