Măghiranul şi importanţa sa pentru organism

Măghiranul este o plantă perenă, originară din Egipt şi Arabia, care are puternice calităţi medicinale. Se găseşte în diverse variante: proaspăt, uscat, pudră sau ulei esenţial. Măghiranul conţine vitaminele A, C şi D, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan şi numeroase uleiuri volatile. Măghiranul are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antivirale şi este eficient împotriva unor afecţiuni comune, precum intoxicaţiile alimentare, infecţiile bacteriene, răceala, gripa, oreionul sau pojarul.

Măghiranul contribuie şi la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular şi circulator, ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce scade riscul de hipertensiune şi alte probleme cardiace, previne depunerea de colesterol şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, prin dilatarea arterelor. De asemenea, măghiranul ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de inflamaţii, este benefic pentru astm, spasme musculare, dureri de cap, migrene, febră şi alte dureri corporale.

De asemenea, ceaiul de măghiran este foarte benefic pentru sistemul digestiv, măreşte producţia de enzime digestive, calmează stomacul, îmbunătăţeşte apetitul, reduce greaţa, elimină flatulenţa şi vindecă constipaţia sau diareea. În plus, ceaiul de măghiran previne şi vindecă infecţiile intestinale şi crampele stomacale. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Măghiranul, recomandat pentru tratarea durerilor de cap

27 Apr 2015 1545