Calităţi vindecătoare Mătasea de porumb, utilizată din cele mai vechi timpuri

Datorită calităţilor sale vindecătoare, mătasea de porumb a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri.  Ea conţine, în proporţie destul de mare, flavonoide, saponine şi săruri de potasiu, dar şi vitaminele K, C, B şi E, lipide, tanini, amidon şi substanţe minerale. Prin conţinutul de minerale şi vitamine, mătasea de porumb asigură un organism sănătos şi energic. Are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatorii, calmante, antibacteriene, hipoglicemiante şi hipotensive.
 
Bună şi pentru îndepărtarea surplusului de kilograme, mătasea de porumb conţine o substanţă numită mucilagiu, care absoarbe apa, de aceea se foloseşte în dietele de slăbit. Ceaiul din mătase de porumb se obţine din două linguri de mătase mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară lichidul. Acest ceai este utilizat în tratarea cistitei, o boală caracterizată prin inflamarea vezicii urinare, în urma unei infecţii. Ceaiul din mătase de porumb optimizează funcţiile bilei, luptă contra icterului şi scade tensiunea arterială. De asemenea, este indicat şi pentru anumite probleme apărute la nivelul pielii, precum celulita şi edemele.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ceaiul de mătase de porumb elimină pietrele de la rinichi

27 Feb 2015 1570

Sănătate Ceaiul din mătase de porumb menţine sănătatea sistemului urinar

19 Dec 2014 1270