Sănătate Migdalele îmbunătăţesc funcţiile creierului

Migdalele sunt sâmburii unui pom fructifer originar din Orientul Mijlociu, Nordul Africii şi Sudul Asiei. Deoarece au o valoare nutritivă foarte mare, migdalele se numără printre cele mai hrănitoare alimente. Ele reprezintă şi o sursă foarte bună de magneziu, fosfor, cupru, calciu, fier, potasiu, zinc, fibre, carbohidraţi, antioxidanţi, vitaminele E, D, acid folic şi riboflavină (vitamina B2).
 
Migdalele ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism, oferind protecţie împotriva bolilor cardiovasculare. Uleiul de migdale este indicat în caz de constipaţie, obstrucţii bronhice, tuse violentă, dar şi pentru eliminarea calculilor urinari. Migdalele combat anemia,previn cancerul de colon, accelerează metabolismul şi mobilizează grăsimile din depozite, fiind indicate în dietele de slăbire drastice, dar şi în perioadele lungi de post, deoarece au un conţinut ridicat în proteine. Consumul de migdale prelungeşte durata de viaţă a neuronilor, îmbunătăţeşte memoria şi previne bolile mintale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zece beneficii ale migdalelor

17 Oct 2019 2151

Beneficii uimitoare ale consumului de migdale

02 Nov 2016 1721

Sănătate Laptele de migdale, recomandat persoanelor care doresc să scadă în greutate

03 Jul 2015 1342

Migdalele, folosite în domeniul frumuseţii

06 Nov 2014 1417

Beneficiile consumului de migdale

04 Aug 2014 1992

Migdalele, benefice pentru organism?

30 May 2014 1428