Sănătate Ovăzul, recomandat în afecţiunile digestive

Fulgii de ovăz sunt obţinuţi din boabe de ovăz decorticat, trecute prin nişte cuţite de oţel care le despică în patru. Ovăzul este o cereală cultivată şi folosită de mii de ani, reprezentând o sursă importantă de hrană. Conţine elemente nutritive importante, precum proteine, fibre, antioxidanţi, carbohidraţi, vitaminele A, B, E, D, PP, fier, seleniu, fosfor, potasiu, siliciu, calciu, magneziu şi acizi graşi (oleic, linolenic).
 
Datorită proprietăţilor mineralizante, tonice, sedative, depurative şi antidepresive, această cereală are numeroase beneficii pentru sănătate. Ca urmare a acestor efecte, ovăzul combate constipaţia, scade colesterolul, curăţă vasele de sânge şi evită creşterea bruscă a glicemiei. Ovăzul este o cereală indicată şi în afecţiunile digestive, având rol de stimulare a digestiei şi de calmare a spasmelor intestinale. De asemenea, fibrele din ovăz sunt săţioase şi previn mâncatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la creştere în greutate şi oboseală. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ovăzul se numără printre cele mai complexe alimente

20 Jun 2015 1809

Ovăzul - menţine energia organismului la cote optime

10 Jul 2014 1876