Sănătate Proprietăţile terapeutice ale usturoiţei

Usturoiţa este o plantă anuală cu un gust şi un miros asemănătoare cu cele ale usturoiului. Ea înfloreşte în lunile aprilie-iulie, iar fructele sunt coapte prin iunie-august. Această plantă conţine alil, acid sinapic, acid stearic, proteine, vitamina C, ulei volatil, compuşi azotaţi, acid oleic, acid palmitic, enzime şi glicerol.
 
În scop medicinal, se foloseşte planta întreagă, proaspătă, culeasă în timpul înfloriii, dar şi seminţele coapte. Usturoiţa are acţiune antiseptică, antiastmatică, antitumorală, antivirală, antibacteriană, antioxidantă, diuretică, antidiaretică şi sudorifică. Datorită proprietăţilor sale, este indicată în cazuri de hipertensiune, diaree, scorbut, bronşite, astm bronşic, tuberculoză şi icter.
 
Sucul proaspăt de usturoiţă este un bun expectorant şi, de asemenea, este folosit în tratarea ulcerelor, plăgilor infectate şi eczemelor. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, usturoiţa întăreşte imunitatea şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Seminţele acestei plante combat viermii intestinali şi ameliorează durerile reumatice. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.