Sănătate Clementina, un fruct bogat în vitamina C

Clementina are în compoziţia sa vitamina C, niacină, betacaroten, fibre, magneziu, fier, potasiu şi calciu. Clementinele au luat naştere prin altoirea mandarinului cu portocalul şi ajută la funcţionarea sistemului muscular şi a celui nervos. Tot ele au un rol important în ceea ce priveşte procesul de digestie şi contribuie la scăderea colesterolului din sânge. Aceste citrice reprezintă un aliat de nădejde împotriva asteniei de toamnă, iar pe perioada iernii, ele ajută organismul să nu ducă lipsă de vitamine.
 
Consumul frecvent de clementine contribuie la scăderea simptomelor urticariilor şi, de asemenea, nu permite formarea pietrelor la rinichi. Datorită conţinutului bogat în potasiu, aceste fructe favorizeazămenţinerea tensiunii arteriale în limite normale, ajută articulaţiile, combat balonarea şi migrenele. Cremele de corp care au în componenţa lor clementine sau coji de clementine calmează şi hidratează pielea,îndepărtează ridurile şi distrug coşurile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.