Sănătate Măghiranul îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Originar din Egipt şi peninsula Arabică, măghiranul este o plantă aromatică populară, mai ales în zona mediteraneană, frunzele sale având o aromă asemănătoare celei de oregano, cu care se şi înrudeşte, însă mai dulce. Această plantă este bogată în substanţe nutritve, precum antioxidanţi, vitaminele A şi C, calciu, fier, ulei volatile, acizi graşi, triterpene şi flavonoizi. Doar două linguri de măghiran mărunţit conţin nu mai puţin de 18% fier.
 

Măghiranul are proprietăţi stomahice, antispastice şi sedative. Preparatele medicinale din această plantă pot îmbunătăţi simptomele asociate cu menopauza, ciclul menstrual şi, în plus, pot ajuta la stimularea lactaţiei. Printre afecţiunile pentru care se poate folosi măghiranul se numără insomniile, diabetul, spasmele musculare, durerile de cap, entorsele, depresiile, stările de anxietate, retenţia de apă sau durerile de spate. Mai mult de atât, măghiranul este cunoscut şi pentru faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
 
Pe de altă parte, ceaiul de măghiran este folosit pentru ameliorarea simptomelor de răceală, precum tuse iritativă, dureri de urechi, gât inflamat, dar şi în tratarea unor probleme digestive, inclusiv afecţiuni ale ficatului, scăderea apetitului, balonare, crampe abdominale, pietre la vezica biliară. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

diversificare.ro Măghiran – o rudă mai delicată pentru oregano

27 May 2015 2152

Sănătate Măghiranul, recomandat pentru tratarea durerilor de cap

27 Apr 2015 1542

Măghiranul şi importanţa sa pentru organism

02 Dec 2014 2566

Ecuisine.ro Lasagna cu ciuperci, spanac si dovleac

06 Oct 2014 3116

Ecuisine.ro Rulouri de pui cu spanac

23 Jul 2014 2850

Măghiranul, o importantă sursă de vitamina K

24 Jun 2014 1400