Sănătate Negrilica măreşte rezistenţa la boli

Utilizată de mii de ani pentru beneficiile pe care le oferă organismului, negrilica are o tulpină dreaptă, ramificată, florile, din care se formează niște capsule care conţin semințe negre, sunt de un albastru pal şi au un aspect stelat.

Cunoscută şi sub denumirile de cernuşcă sau chimen negru, această plantă conţine glucide, lipide, proteine, rezine, tanini, ulei volatil, glicozizi, alcaloizi, aminoacizi, flavone, saponine. În compoziţia seminţelor, s-au identificat şi alte elemente benefice organismului, precum: Omega-3 şi Omega-6, dar şi cantităţi importante de minerale şi vitamine.

Printre beneficiile seminţelor de negrilică se numără protejarea inimii, scăderea daunelor asociate atacurilor de cord, inhibarea dezvoltării celulelor cancerului de colon. Potrivit cercetătorilor, doar două grame de seminţe de negrilică, consumate zilnic, pot reduce nivelul de zahăr din sânge. Uleiul obţinut din aceste seminţe contribuie la detoxifierea organismului, acţionează ca un dilatator al căilor respiratorii şi măreşte viteza de cicatrizare. Negrilica este folosită cu succes împotriva paraziților intestinali. În acest scop, se pun la macerat, timp de 12 ore, trei linguri cu pulbere de seminţe, într-un litru de zeamă de varză, soluţia obţinută fiind consumată de trei pe pe zi, înainte de mese. De asemenea, negrilica măreşte rezistenţa la boli, având efect imunostimulator şi imunomodulator.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Negrilica, beneficii uimitoare pentru organism

08 Mar 2015 3357

Negrilica, o plantă care scade glicemia

19 Aug 2014 4465