Sucul de cartofi şi beneficiile sale asupra organismului

Sucul de cartofi are un conţinut important de vitamine, printre acestea numărându-se B1, B2, B6, C, dar şi pigmenţi cu efect antioxidant. Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi este aceea de calmare digestivă. Printre problemele care pot fi tratate cu sucul de cartofi se numără aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată, dar şi hepatita, litiaza biliară, reumatismul şi osteoporoza.
 
Consumul frecvent al sucului de cartofi contribuie la scăderea presiunii arteriale şi previne puseurile de hipertensiune. Cura cu suc de cartofi opreşte creşterea calculilor biliari şi elimină nisipul de la rinichi. Acest suc este eficient şi în tratarea artritei şi a celorlalte dureri şi afecţiuni inflamatorii, stimulează circulaţia sanguină la nivelul întregului organism, contribuie la alcalinizarea organismului şi la prevenirea unor afecţiuni, precum cancerul şi bolile cardiovasculare.
 
De asemenea, sucul de cartofi contribuie la scăderea colesterolului şi la îmbunătăţirea stării generale de sănătate, la detoxifierea ficatului şi a vezicii urinare. Previne formarea pietrelor de oxalat de calciu la nivelul tractului urinar şi este un bun remediu pentru gută, deoarece are capacitatea de a elimina acidul uric din organism. În acelaşi timp, sucul de cartofi este eficient în cazul eczemelor şi al acneei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartoful, foarte eficient în tratarea arsurilor

21 Mar 2017 5726

Sănătate Sucul de cartofi cruzi ameliorează durerile de cap

05 May 2015 1876

Sucul de cartofi cruzi – proprietăţi şi beneficii

04 Aug 2014 10398