Ştiaţi că...? Scriitorul George Orwell, cunoscut pentru romanul „Ferma animalelor”...

George Orwell s-a născut pe 25 iunie 1903, în orașul Motihari. Alături de Shakespeare, Dickens şi Kafka, face parte dintr-un grup select de scriitori.
La un an după absolvire, potrivit Wikipedia, s-a angajat în cadrul Poliției Imperiale Indiene (în Birmania), perioadă pe care o va povesti în romanul „Zile birmaneze”. Prin operele sale, George Orwell invită la respingerea propagandei, promovând preţuirea autenticităţii şi adevărului. Totuşi, în mod ironic, toate acestea au fost trecute sub un pseudonim, numele său real era Eric Blair.

Cartea „Ferma animalelor”, scrisă de Orwell, era o satiră sub forma unei fabule a revoluției comuniste din Rusia. Cartea, puternic influențată de experiențele sale din timpul Războiului Civil Spaniol, e o satiră a stalinismului și a revoluției roșii. Pentru că Rusia era aliata Marii Britanii, lui Orwell i-a fost destul de greu să publice o asemenea carte, dar a reuşit în 1945, iar „Ferma animalelor” a ajuns în scurt timp una din cele mai populare cărți din Marea Britanie.

Sursa foto: historia.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.