Ştiaţi că...?Enrico Caruso, una din cele mai cunoscute personalități artistice ale timpului său....



Faimosul Enrico Caruso s-a născut pe 25 februarie 1873, într-o familie modestă, în Italia.Registrul vocal, talentul şi forţa sa au fost remarcate de public.
 
Pentru a-şi ajuta familia, de la vârsta de 11 ani, cânta pe la nunţi şi estrade, fiind lăudat pentru talentul său. Când era în armată, maiorul l-a auzit cântând şi l-a sfătuit să-l aducă pe fratele său mai mic, recrut, în locul lui, pentru ca el să se dedice studiului. Astfel, a început lecţii de canto cu cel mai bun maestru din Napoli, Guglielmo Vergine.
 
La intervenţia profesorului său, Caruso a debutat în opera „Faust“, în 1895.A cântat la Scala din Milano, la Royal Opera House din Londra, precum şi la Teatrul Colon din Buenos Aires. Din 1895 până în 1920, a avut 863 de apariţii record la Opera Metropolitană din New York.
Enrico Caruso a cântat în franceză, spaniolă, engleză, italiană şi latină. Dintre cele mai impresionante spectacole din repertoriul lui Caruso amintim „Elixirul dragostei“, „Rigoletto“, „Aida“, „Gioconda“.
 
Sursa foto:italoamericano.org
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Românii au talent Povestea cutremurătoare de viață a lui Iustin Călin. Tânărul i-a impresionat pe jurați cu o interpretare la pian a melodiei „Caruso” (VIDEO)

19 Feb 2022 3704

Ştiaţi că...? Enrico Caruso, artistul care a strălucit în rolurile de tenor dramatic...

02 Aug 2015 2322

Ştiaţi că...? Se împlinesc 142 de ani de la naşterea lui Enrico Caruso (video)

25 Feb 2015 2366

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai faimoşi tenori din istoria operei...

24 Dec 2014 1938