Ştiaţi că...?Scriitorul Charles Dickens, a cărui operă are o însemnătate universală...



Scriitorul britanic Charles Dickens, a cărui operă are o însemnătate universală, s-a născut la data de 7 februarie 1812, la Portsmouth, fiind al doilea dintre cei opt copii ai familiei.
 
La vârsta de 12 ani, Dickens muncea la o fabrică de ghete, după ce tatăl său a pierdut o importantă sumă de bani, iar familia lui a fost trimisă la închisoarea datornicilor. Apoi, după ce a lucrat, pentru o scurtă perioadă, ca stenograf la tribunal, devine ziarist şi scrie despre campaniile electorale, sub pseudonimul Boz. Cu acelaşi pseudonim, a publicat şi în ziarele „Morning Chronicle” şi „London Evening Chronicle”.
 
În 1836, Dickens s-a căsătorit cu Catherine Hogarth, cu care a avut zece copii. În anii '50, a suferit două pierderi devastatoare, pe cea a fiicei sale și pe cea a tatălui, iar în 1858 divorțează și de soție. În această perioadă, romanele sale au căpătat o perspectivă sumbră.
 
La data de 9 iunie 1870, pe când se afla la reședința sa din Anglia, a suferit un accident vascular cerebral, care i-a curmat viața, lăsând ultimul său roman, „The Mystery of Edwin Drood”, neterminat. Scriitorul a fost înmormântat în Colțul Poeților din Catedrala Westminster Abbey.
 
Printre cele mai importante opere ale sale se numără „Marile speranţe”, „Aventurile lui Oliver Twist”, „David Copperfield”.
 
Sursa foto:infed.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că.... Cine nu a citit Oliver Twist? Se întâmpla pe...

07 Feb 2015 1772

Ştiaţi că...? Se împlinesc 144 de ani de la moartea lui Charles Dickens, autorul celebrului roman „Marile Speranţe”

09 Jun 2014 1734