Evenimente in Constanta

Ce spectacole puteţi vedea în perioada următoare la Casa de Cultură din Constanţa

În acestă lună, publicul constănţean va putea viziona mai multe spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Iată programul evenimentelor:

COMEDIE - ALL INCLUSIVE – 25 septembrie
 
Regie: Vlad Zamdirescu;
Distributie: Margaret - Medeea Marinescu; Maurice - Marius Manole; Monique - Mirela Oprisor; Vince - Vlad Zamfirescu; Adele - Diana Roman;
Scenografie: Madalina Marinescu

O comedie exploziva despre ingredientele intense ale vietii - iubire, tradare, entuziasmul contagios al tineretii si crizele comice ale maturitatii, într-o distribuţie-eveniment care ii include pe Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprisor, Vlad Zamfirescu si Diana Roman. 

Premiera absoluta in care hohotele de ras se impletesc cu emotia autentica, transmisa cu incontestabil talent de nume reprezentative ale noii generatii de aur a teatrului romanesc.

Oră de începere: 19.00;  preţ bilet: 80 şi 100 lei.

CAFENEAUA – 7 octombrie, spectacolul fiecăruia şi al tuturor.

Regie: Horatiu Malaele
Distributie: Horatiu Malaele, Dana Dogaru, Emilia Popescu .

Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.

Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor, dominant fiind spectacolul despre viaţă, iubire, trădare, singurătate, naturaleţe artistică, bun gust, măsură şi echilibru, filon comic şi replici spontane; un spectacol de calitate, amuzant, spumos, reconfortant, învăluit în melancolii  omeneşti.

Horaţiu Mălăele transformă o dramoletă americană mofluză într-o explozie de umor şi de emoţie. Abilităţi dramatice în regim de exclusivitate. 

Ora de începere: 19.00;  preţ bilet: 80 şi 100 lei.
 
COMEDIE- CENTRAL PARK – 16 octombrie.
de Woody Allen

Regie : Dragos Campan;
Distributie: Florin Busuioc, Andreea Gramosteanu, Bogdan Talasman, Adelaida Zamfira, Ioana Marcoiu.

În „Central Park West”, Woody Allen spune, în maniera sa extrem de comică, povestea a două cupluri new-yorkeze. Infidele şi înşelătoare, personajele, pe cât de elegante şi sigure în societate, pe atât de haotice în intimitatea apartamentelor lor, vor fi confruntate cu descoperirea tulburătoarelor lor secrete. Piesa surprinde complexitatea relaţiilor umane prin intermediul dialogurilor extrem de amuzante şi a situatiilor absurde până la coşmar.

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 70 lei.

UN BĂRBAT PENTRU SARA – 17 octombrie.
de Sam Bobrick

Regie : Claudiu Goga
Scenografie : Ioana si Radu Corciova
Producator : Misu Predescu
Distribuţie: Emilia Popescu, Diana Cavallioti, Constantin Cotimanis, Andi Vasluianu, Andreea Vasile

Intriga conjugală a piesei, cu replici sclipitoare, situaţiile  stranii şi comice în care ajung personajele doar într-un living  de apartament din New York au permis celor cinci actori  crearea unor personaje moderne, pe alocuri extravagante,  pline de haz.

Cea mai trăznită mătuşă din New York, Martha Hastings (EmiliaPopescu), vrea cu orice preţ să îşi mărite nepoata, pe Sara Hastings (Diana Cavallioti), probabil cea mai singură avocată de succes din New York. Martha apelează la cel mai blajin interlop din New York, Noogie (Constantin Cotimanis), care, "cu o lovitură la mansardă", îi livrează tineri atrăgători Sarei. Ea, dezamăgită de bărbaţi, se trezeşte astfel cu Brandon pe cap. Un Brandon (Andi Vasluianu) care trebuie să treacă de la inconştienţă la bărbatul îndrăgostit sau măcar devotat proaspetei sale logodnice, Heather (Andreea Vasile). Brandon, cel mai logodit consultant financiar din New York are în Heather logodnica perfectă. Dar nimeni nu poate anticipa jocurile unei idile în trei, cu respiraţii gură la gură, definiţii sumbre ale căsniciei, devoalări ale celor mai hazoase vicii ale unui posibil partener.   

Pariul acestei comedii de cinci stele a fost câştigat încă de la premieră: publicul s-a amuzat copios timp de două ore şi a cerut trupei multe ieşiri la rampă pentru aplauze.

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 80 şi 100 lei.
 
TOC TOC – 11 noiembrie
Piesa franţuzească cu cele mai multe vizionări la nivel mondial din ultimii ani.
Regie: Ricard Reguant;
Traducere: Irina Margareta Nistor;
Distributie: Mihai Gruia Sandu, Andrei Duban, Anca Turcasiu, Andreea Samson, Doina Antohi, Victor Bucur si Daniel Burcea.

De la Ricard Reguant, regizorul spaniol al Muzicalului Chicago si laureat Broadway World in 2015, ajunge la Constanta pe 1 martie 2017, de Martisor, spectacolul de teatru care a innebunit de ras tot mapamondul – cea mai de success comedie frantuzeasca din ultimii 10 ani: TOC TOC!

Hai sa razi in hohote alaturi de Alba – o maniaca a curateniei, care mai e si laboranta pe deasupra (Andreea Samson), Dan – un taximetrist obsedat de calcule (Andrei Duban), Bob – un tanar care se deplaseaza sarind de pe o piesa de mobilier pe alta (Victor Bucur), Maria – o habotnica ce are si mania verificarilor (Anca Turcasiu), Lili – o tanara care repeta fiecare fraza de doua ori (Doina Antohi) si Fred – un individ care are iesiri verbale si gesturi bruste (Mihai Gruia Sandu!). Si pe langa cei sase pacienti, bine intentionat, insa mereu depasit de situatie, apare in momentele de maxima tensiune un asistent in ton cu ultimele tendinte ale modei (Daniel Burcea)..
Cu un parcurs de senzatie la nivel mondial – peste 1,5 milioane de spectatori in Argentina, peste 800.000 de spectatori in Madrid – TOC TOC se joaca cu mare success si in Romania unde in 3 ani a facut sa rada peste 10.000 de spectatori in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Bistrita, Timisoara si Galati.

Ora de începere: 20.00, Preţ bilet: 60, 70, 80 şi 100 lei.

CORUL ARMATEI ROSII ALEXANDROV prezintă "THE GREAT REVIVAL" – 19 noiembrie 100%  program rusesc.

Ora de începere: 19,00; Preţ bilet: 150 şi 200 lei.

SAINT PETERSBURG CLASSICAL BALLET

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, sub egida Ambasadei Federației Ruse în România.

Director artistic: Gennady Sachenyuk .

Rușii se întorc cu inima plină la Constanța, acolo unde anul trecut au ridicat sala în picioare. Concertul "The Great Revival" este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în tragicul accident aviatic anul trecut și va prezenta un repertoriu integral rusesc.

Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prăbușea în Marea Neagră, în zbor spre Siria, toţi cei aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Roşii - cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar preşedintele Vladimir Putin declară ziua de 26 decembrie zi de doliu național în Rusia. O pierdere imensă pentru cultura rusă, și pentru întreaga lume.

Povestea celui mai mare și mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprește însă aici. De la jumătatea anilor ’30 încoace, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanență aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămași au fost luați cu asalt de mii de interpreți consacrați care au vrut să contribuie la reîntregirea corului (mulți dintre ei renunțând la cariere solo promițătoare). Două luni de zile au durat preselecțiile ținute de Ministerul Rus al Apărării. Și astfel, în februarie, la Moscova, precum Pasărea Phoenix, Corul Armatei Roşii a renăscut și a susţinut primul său spectacol de după tragedia aviatică din ziua de Crăciun.

De atunci, Corul a prins din nou aripi. În turneul din prima jumătate a acestui an, Ansamblul Alexandrov a vândut efectiv stadion după stadion în Republica Cehă, Slovacia şi Franţa. La Zlin, aproape 25 000 de spectatori au participat la concertul lor, și aproape alţi 15 000 de oameni i-au aplaudat la Liberec.

Ce rămâne definitoriu pentru toate spectacolele Ansamblului Alexandrov? Muzica lor reprezintă chintesența sufletului rusesc. Acoperă un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiîntâlnit de fineţe a interpretării. Corul este alcătuit din trei secții vocale, tenor, baritone  și bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare ruseşti – donara, balalaika`şi acordeonul – se combină cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă: zeci de costume lucrate cu migală și talent. Pe scenă vor fi 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii musicale precum: Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka sau Katyusha. Turneul internațional din acest an îi portă peste tot în Europa.

SPARGATORUL DE NUCI – 1 decembrie
Balet in 2 acte
  
Libretul: Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor’’
Muzica :  P.I.Ceaikovski
Coregrafia: Marius Petipa , Vasily Vainonen
Scenografia: Evgeniy Gurenco
Director artistic: Andrei Batalov 
CLARA:  Olga Golitsa
PRINTUL:  Denis Nedak
Premiera mondială: 06 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din St.Petersburg.
www.batalov-ballet.ru

"Spărgătorul de nuci" are un loc aparte printre lucrările ulterioare de Ceaikovski; Acesta se află în afară de tradiția genului de balet, unde a aplicat imagini muzicale novatoare.
In diferite versiuni numele personajului principal  este Clara sau Marie. 
 
Compania  "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’ este creata de Andrei  Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .
Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia , Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine Prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnică care-i permite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut și prezent ca  Vestris și Nijinsky , Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet . A fost câștigător a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). El a câștigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96,  Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

 In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa  roluri principale in  urmatoarele balete : "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo și Julieta", etc.
La  Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriul său a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") și balete contemporane de Peter Martins si
 Kevin O 'Dale .
          
Ora de începere: 20, preţ bilet: 120 şi 150 lei.


CONCERT cu TUDOR GHEORGHE - IARNA SIMFONIC – 5 decembrie

Iarna Simfonic vorbește despre adâncimea seninătății; marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colinde Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.
REGAL VIENEZ – 12 decembrie – cu Orchestra Simfonica Radio din Ucraina

UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA este recunoscuta pentru arta sa pe plan national si international. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la imbogatirea tezaurului culturii nationale muzicale. Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in 5 Octombrie 1929.
 
Colectivul a produs mai mult de 10 mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul celor 88 ani de istorie creativa abundenta. A fost creata o colecție unica, care cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor Ucrainieni moderni si capodoperele muzicii clasice mondiale. Orchestra a fost perfectionata printr-o colaborare cu dirijorii proeminenți ai secolului XX: Mykola Kolessa, Nathan Rakhlin, Oleksandr Klimov, Gennady Rozhdestvensky, Isaac Pain, Stefan Turchak, Arild Remmerit, Rikkardo Kapasso. Herman Adler, Mykhailo Kanershteyn, Petro Polyakov, Kostyantyn Simeonov.
Din 2005, Orchestra simfonica a fost condusa de Volodymyr Sheiko – Dirijor Sef si Director artistic.

Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusa  din 36 de  instrumentisti iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „ANIKO BALLET”.   

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 100 şi 150 lei.


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul spectacolelor la Teatrul de Stat Constanța. Ce piese de teatru puteţi viziona

09 Jan 2018 546

Ceremonii emoționante în unități militare din județul Constanța. Evenimente solemne la Brigada 9 Mecanizată Mărășești și în Forțele Navale (galerie foto)

09 Jan 2018 2008

Primăria Constanţa a încheiat selecţia de dosare pentru concursurile de ocupare a posturilor din organigramă. Vezi dacă ai fost admis pentru probele scrise!

07 Jan 2018 716

Se fac angajări la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Patru funcţii publice de execuţie, vacante

06 Jan 2018 1420

IPJ Constanţa. Bilanţul minivacanţei de Revelion. Ce infracţiuni au constatat poliţiştii

04 Jan 2018 470

Cod Galben în județul Constanța. Detalii de la meteorologi. Cât va fi în vigoare. Recomandările polițiștilor

02 Jan 2018 701

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul de Artă Populară - costume de colindători și măști de urâți

21 Dec 2017 419

În cazul celor doi elevi extrem de agresivi, Petrică Miu declară - „Nu pot fi exmatriculaţi, poate fi doar scăzută nota la purtare!“

14 Dec 2017 3908

Sensul giratoriu de la intersecția A4 cu DN39 din zona Lazu este iluminat. Cum arată acesta pe timp de noapte

05 Dec 2017 1130

Razie de amploare a poliţiştilor. Zeci de şoferi au rămas fără permis într-o singură zi

04 Dec 2017 857

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Gabriel Lefter, președinte Curtea de Apel Constanţa

29 Nov 2017 756

Festivitate, astăzi, la Constanţa Ilie Floroiu îşi încheie activitatea în fruntea CS Farul. Aplauze pentru un mare campion! (galerie foto)

29 Nov 2017 2954

Consiliul Județean Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

26 Nov 2017 1311

info-sud-est.ro Cotidianul Ziua de Constanța, inițiatorul unui eveniment inedit pentru sărbătorirea Dobrogei

24 Nov 2017 270

Evenimente speciale în viaţa directorului CS Farul, Ilie Floroiu! Se organizează o festivitate la Constanţa

22 Nov 2017 2308

Horoscop pentru saptamana 20 - 26 noiembrie 2017

20 Nov 2017 1024

Ziua Dobrogei, nepusă în valoare de autorităţi Ţărăniştii fac demersuri pentru amplasarea la Constanţa a bustului lui Vaida-Voevod

11 Nov 2017 1389

CJC cumpără servicii de reeditare a broșurilor de promovare turistică a județului lansate de Nicușor Constantinescu în 2012

28 Oct 2017 357

Achiziție de produse necesare evenimentelor și festivităților desfășurate de Primărie în perioada sezonului rece

28 Oct 2017 835

Mai multe competiții sportive sunt programate la Constanța în acest week-end. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine

27 Oct 2017 1048

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de organizare evenimente

21 Oct 2017 572

Oficial! Jandarmii, poliţiştii, pompierii şi poliţiştii locali din Constanţa, pregătiţi să intervină.

20 Oct 2017 858

Săptămâna Europeană a Sportului şi-a atins obiectivele și la Constanța

11 Oct 2017 681

Licitaţia a fost contestată Peste 700.000 de lei pentru paza obiectivelor RATC

18 Sep 2017 1519

Astăzi, la Constanța, este programată nunta arbitrului Valentin Crăciuneanu

16 Sep 2017 3213

Două evenimente importante, la CCINA Constanţa Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX şi Târgul Imobiliar, la start

16 Sep 2017 3705

Primăria Constanţa pune la bătaie 2.300.000 de lei pentru organizarea „Zilei Dobrogei 2017“, a „Festivalului Iernii 2017“ şi a „Revelionului 2018“

12 Sep 2017 2528

53 la sută dintre constănţenii care au răspuns sondajului susţin că nu au participat sau nu le-au plăcut evenimentele estivale organizate de Primărie şi CJC

11 Sep 2017 2473

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Valentin Ciorbea (galerie foto)

11 Sep 2017 2199

Sondaj de opinie V-au plăcut spectacolele organizate de Primărie şi Consiliul Judeţean, pe bani publici, în acest sezon estival?

04 Sep 2017 2542

LIVE TEXT. Ziua Marinei Române. Mii de persoane participă la festivitățile de la Constanța. Ce evenimente vor avea loc pe faleza Comandamentului Flotei (galerie foto)

15 Aug 2017 1742

Ziua Marinei Române. Programul evenimentelor de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa

14 Aug 2017 5155

Esti pe litoral în mini-vacanța de Sfânta Maria? Iată programul evenimentelor!

13 Aug 2017 4871

Reprezentanţii consulatelor din Constanţa vor organiza acţiuni comune educaţionale, culturale şi caritabile

26 Jul 2017 615

Parlamentarii PNL de Constanţa nu vor fi prezenţi astăzi în Parlament.Huţucă "PSD dă dovadă de o lipsă totală de respect față de Congresul PNL"!

18 Jun 2017 3116

Parteneriat între Primărie, Consiliul Județean, IPJ, IJJ, spital și reprezentanții cluburilor pentru prevenirea consumului de droguri

05 Jun 2017 1374

Surprize şi daruri Copiii, sărbătoriţi de 1 Iunie la Cumpăna (galerie foto)

01 Jun 2017 1169

Municipalitatea Constanţa cumpără servicii de organizare evenimente. Cât oferă

29 May 2017 591

„Cu o arhitectură modernă, uşor accesibile“ Tot mai mulţi constănţeni doresc ca în oraş să fie montate pasarele pietonale

29 May 2017 2201

Sondaj de opinie Vreţi ca în municipiul Constanţa să fie montate pasarele pietonale?

22 May 2017 8286

Concert Cargo, la Constanţa

21 May 2017 1445

Sâmbătă şi duminică, evenimente cu tineri în prim-plan, sub deviza „Constanţa e a mea“

20 May 2017 901

„Constanţa e a mea“ Maraton al sporturilor şi o spectaculoasă paradă, în weekend, la Constanţa (galerie foto)

18 May 2017 4867

Acţiuni sportive şi ale elevilor şi studenţilor, la Zilele Constanţei, sub deviza "Constanţa e a mea"

17 May 2017 1379

LIVE TEXT Teatrul „Oleg Danovski“ îi omagiază pe artiştii care au scris istoria Operei constănţene (galerie foto)

12 May 2017 2539

Specialişti în studiile clasice din ţară şi străinătate vin la Constanţa şi Tulcea pentru a-l omagia pe Ovidius

10 May 2017 1350

Ce fac jandarmii din Constanța zilele acestea. Misiuni de mare responsabilitate

05 May 2017 2446

Editorial Furia tribunei şi „domn profesor“. Cu ce au greşit copiii de trebuie să sufere?

03 May 2017 1722

Romanian Hot Chili Peppers, pe scena din Constanţa

01 May 2017 2786

Accidente grave S-au înroșit arterele de circulație din Constanța și Mamaia în zilele de Paște. Victime multiple

19 Apr 2017 1536