Servicii de urmărire a comportării în timp a construcțiilor cu specific nuclear la CNE Cernavodă (document)

 

 







Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract de servicii de urmărire a comportării în timp a construcţiilor cu specific nuclear de la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă.
 
În vocabularul achiziţiilor publice este vorba despre servicii de urmărirea comportării în exploatare a Clădirii Reactorului şi a comportării în timp a construcţiilor cu specific nuclear de la CNE Cernavodă, pentru Unităţile 1 şi 2.
 
Vorbim despre servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică.
 

Valoarea totală finală a contractului este de 2.189.280 RON fără TVA şi 48 de luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut". S-a primit o singură ofertă, considerată admisibilă. Acestui operator economic i-a şi fost atribuit contractul. Este vorba despre Regia Autonomă Tehnologii Pentru Energia Nucleară (RATEN) prin sucursala Centru De Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (RATEN-CITON), str Atomiştilor, nr 409, judeţul Ilfov, localitatea Măgurele.
 
Contractul ar putea fi subcontractat, iar partea din contract care ar putea fi subcontractată este de 37% din valoarea contractului.


RATEN are sediul social în oraşul Mioveni, strada Câmpului, nr. 1, judetul Argeş. Societatea a fost înființată în 2013 și are un obiect de activitate bazat pe ”Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”.
Text suplimentar activitate principală: activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.

Administratorii societății sunt Şalaru Vasile, membru în Consiliul de Administrație, Milodin Constantin-Daniel, membru în Consiliul de Administrație, Tudorache Iulian-Robert, membru în Consiliul de Administrație, Rizea Adrian, director și împuternicit sucursală Argeș, Păunoiu Constantin, director și împuternicit sucursală, Costreie Toma-Bogdan, membru în Consiliul de Administrație, Patticu Cristian, director general și administrator, Codescu Dan, membru în Consiliul de Administrație, Pandelică Fl.Marcel-Bogdan, președintele Consiliului de Administrație.
 
Anul trecut, în vară, Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de 4 milioane de lei pentru luna iunie 2015 din bugetul alocat Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, fonduri care vor contribui la finanțarea activității de cercetare-dezvoltare desfășurată în cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN).
 
Se vor asigura, astfel, utilități pentru întreaga Platformă nucleară de la Mioveni, participarea la întâlnirile de lucru programate în cadrul Proiectelor Comisiei Europene, operarea în siguranță a infrastructurii cu funcții de securitate nucleară, participarea personalului la acțiuni de instruire profesională, plățile unor activități curente, drepturi salariale etc.
 
Obligațiile RATEN pentru anul 2015 constau în realizarea Programului anual de cercetare, program avizat de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare și corelat cu implementarea construcției în România a reactorului nuclear de demonstrație ALFRED, cu respectarea angajamentelor, acordurilor și parteneriatelor de colaborare cu organismele internaționale, Comisia Europeană și Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena.

RATEN este o regie de interes strategic ce coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare şi, prin sucursalele sale, Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN ICN) și Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare București-Măgurele (RATEN CITON), asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear Național.
 
Programul Energetic Nuclear Național prevede operarea în condiții de siguranță și competitivitate a Unităților 1-4 Cernavodă, pregătirea specialiștilor în domeniu și o cooperare internațională susținută.
 
Potrivit vrajitorul.eu, în 2014 (ultima actualizare a datelor societății pe acest site), cifra de afaceri a RATEN era de 80.609.117 lei, profitul net de 63.292 lei, datorii totale de 14.030.905 lei și un număr de 916 angajați.

Anunțul de atribuire a contractului, publicat pe SEAP, poate fi citit în secțiunea Documente a acestui articol. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de peste 2 miliarde de lei, scos la licitație CNAIR concesionează, pentru 20 de ani, spațiile pentru servicii de pe Autostrada A2 București – Constanța (DOCUMENT)

01 May 2024 380

Achiziția serviciilor de pază și supraveghere în parcul eolian Horia din județul Constanța, administrat de statul român, contestată la CNSC

01 May 2024 374

Cumpărare Directă Primăria comunei Bărăganu, județul Constanța achiziționează echipament TIC pentru Școala Gimnazială „Emil Gârleanu” (DOCUMENT)

01 May 2024 325

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

01 May 2024 285

Investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vrea să cumpere servicii pentru organizarea a două festivaluri (DOCUMENT)

01 May 2024 332

Licitații Constanța Unitățile școlare din Tuzla vor fi dotate, prin Planul National de Redresare și Reziliență, cu mobilier școlar și echipamente digitale (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 366

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 482

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără mobilier școlar, materiale didactice și echipamente cu peste 730.000 de euro (DOCUMENT)

28 Apr 2024 387

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 557

MApN prin UM 02311 Constanța, repară pavilioanele din Cazarma 390 Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

28 Apr 2024 458

Licitații Constanța Techirghiol pregătește Zilele Lacului 2024. Primăria lansează licitația pentru servicii de organizare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 3233

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 528

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 347

Contract de circa 600.000 lei Primăria Tuzla va delega prin concesiune Serviciul de iluminat public din comună (DOCUMENT)

25 Apr 2024 579

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 687