Comunicat de presă Polaris celebrează cea de-a 14-a ediţie “Ziua Verde Constanţa”

Polaris M Holding alături de Primăria Municipiului Constanţa, marchează, în data de 9 octombrie, în intervalul orar 10:00 -14:00, „Ziua Verde Constanţa” printr-o acțiune de ecologizare şi educaţie non-formală pe malul lacului Tăbăcărie. Acţiunea face parte din campania „Curăţăm Constanţa noastră" şi se desfăşoară alături de elevii şi voluntarii care vor participa la celebrarea celei de-a 14-a ediţii a acţiunii “Ziua Verde Constanţa”.

Programul campaniei “Curăţăm Constanţa Noastră” se va desfăşura pe o perioadă de trei zile: vineri va avea loc igienizarea zonei de pe malul lacului Tăbăcărie şi va marca “Ziua Verde Constanţa”, sâmbătă se va desfăşura acţiunea ”Descoperă Lacul Tăbăcărie”, iar duminică se vor desfăşura workshop-uri de desen, sub denumirea “Duminica în familie”.

Desfăşurată anual, această acţiune îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la protejarea mediului înconjurător. Zona malului Tăbăcărie este o arie protejată de mediu la nivel naţional şi a beneficitat de nenumărate ecologizări anual, însă fără ca societatea să-şi fi învăţat lecţia despre civism.
Programul după care se desfăşoară acţiunea de vineri, 9 octombrie, cuprinde 2 etape: în primele 2 ore, elevii vor fi implicaţi în mod direct in acţiunea de igienizare, demonstrând că sunt un exemplu de civism pentru ceilalţi, iar în cea de-a doua etapă vor beneficia de două ore de educaţie non-formala, unde vor avea posibilitatea de a acumula cunoştinţe despre “drumul deşeurilor”, care începe cu generatorul de deşeuri şi se încheie cu reintrarea materialelor în circuitul economic.
La finalul educaţiei non-formale se va organiza un joc pe tema colectării selective a deşeurilor la care pot participa toţi elevii. Premiile oferite vor consta în jocuri interactive de grup.
Polaris susţine această acţiune prin suportul logistic şi prin oferirea de materiale educaţionale în cadrul sesiunii de educaţie non-formală.
Acţiunea “Ziua Verde” beneficiază de sprijinul organizaţiei Cercetaşii României, prin programul “Descoperă Constanţa”.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atribuiri directe CJC O firmă din Iași va elabora documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT

01 May 2024 417

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 657

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 957

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 807

Firme Constanța Doi cetățeni străini au pus bazele unei noi companii de transporturi la Constanța

15 Apr 2024 507

ONRC Județul Constanța, în topul celor mai mari creşteri ale numărului de suspendări de firme înregistrate în primele două luni din 2024

14 Apr 2024 2673

Licitații Tulcea Extinderea rețelei de canalizare în Jijila, județul Tulcea, costă peste 4,17 milioane de euro! Ce firme și-au adjudecat contractul (DOCUMENT)

25 Mar 2024 623

Ora pământului 2024, celebrată și de ARBDD, în Tulcea

23 Mar 2024 635

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 940

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Pentru unele suprafețe se poate exercita dreptul de preepțiune

22 Mar 2024 920

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 1007

Ora Pământului Și în acest an, Tulcea este „oraş oficial Earth Hour” (VIDEO)

20 Mar 2024 644

Ești dezvoltator de software? Ce faci atunci când clientul nu înțelege limba ta?

19 Mar 2024 434

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 1100

O compania din Cluj-Napoca cu acționariat german distribuie deciziile de impunere pentru contribuabilii din Năvodari (DOCUMENT)

01 Mar 2024 445