Atât în Dobrogea, cât şi în restul ţării, va fi mai cald decât ne-am fi aşteptat în următoarea perioadă

 
Odată cu venirea lunii decembrie, toată lumea aşteaptă să ningă. Se pare însă să zăpada se lasă aşteptată, căci, cel puţin în primele zile ale lui decembrie, vremea va fi uşor mai caldă. Valorile termice prognozate de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi ușor mai ridicate, ajungând la medii maxime de cel mult 12 grade Celsius. Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie spun însă că ulterior regimul termic se va apropia de mediile normale ale perioadei ce o traversăm. Cam aceasta ar fi prognoza valabilă pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie.
 
În Dobrogea, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit de-a lungul celor două săptămâni de prognoză și, până la 8 decembrie, se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade, apoi în jurul valorii de 6 grade. Și regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, în medie, între 1 și 4 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.
 
În Moldova, tot până în jurul datei de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade și minime în jurul a zero grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scădere ușoară, astfel încât cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la minus două grade. În primele trei zile ale intervalului vor apărea ploi slabe pe spații mici.
 
În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul aceleiaşi date, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în jurul a 5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa la medii de 1 - 2 grade în prima săptămână din interval, după care vor scădea ușor, spre minus două grade în ultimele nopți. Precipitații slabe, ploi sau burniță, vor fi posibile în special în intervalul 8 - 11 decembrie.
 
Până în jurul datei de 8 decembrie, în zona Olteniei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 și 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat și vor ajunge spre minus două grade pe parcursul ultimelor nopți. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.
 
 
În Banat, până în data de 4 decembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 și 12 grade Celsius. Ulterior, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor situa, în perioada 5 — 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 — 5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei. Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în medie, între 1 și 4 grade Celsius, exceptând ultimele nopți din interval când vor scădea spre valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitații slabe mai pot apărea și în zilele de 2 și 5 decembrie, precum și după data de 8 decembrie.
 
În Crișana, vremea va fi caldă până în data de 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor situa în perioada 5 - 8 decembrie la medii de 6 - 8 grade Celsius, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei.
În prima săptămână temperaturile minime vor fi ușor pozitive, în medie, între 1 și 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitații slabe mai pot apărea pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
 

În Transilvania, până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de două grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de zero grade, în prima săptămână din interval, apoi vor scădea treptat și vor ajunge în ultimele nopți, în medie, spre minus 4 grade Celsius. În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță sau ninsoare în estul regiunii. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
 
În Maramureș, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse în medie între 5 și 7 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de două grade Celsius. În prima săptămână din interval, temperaturile minime se vor situa la medii în jurul valorii de 0 - un grad Celsius, după care vor scădea ușor și vor ajunge în medie spre minus 4 grade, în ultimele nopți.În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, dar precipitații slabe pot apărea și în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și după 7 decembrie.

 
La munte, până în data de 2 decembrie și după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de -6 grade în primele și în ultimele nopți.
 
În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, temporar, vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la ANM! Cum va fi vremea în Dobrogea de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

29 Apr 2024 171

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 431

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 531

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 722

ISU Giurgiu Informare meteo de precipitații

25 Apr 2024 246

Informare meteo de vreme rea pentru toată țara! Anunțul meteorologilor

23 Apr 2024 899

Alertă meteo! O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va traversa România

23 Apr 2024 753

Vremea în Dobrogea. Iată cum vor evolua temperaturile în următoarele două săptămâni

22 Apr 2024 493

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 405

Informare meteorologică de ultimă oră! Vreme rea în Dobrogea

21 Apr 2024 872

Vreme instabilă în Dobrogea, în zilele care urmează. Anunțul meteorologilor

21 Apr 2024 603

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 728

Umiditatea solului în Dobrogea. Evaluare recentă a specialiștilor ANM

19 Apr 2024 443

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 390

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 708