Comunicat MAE-Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul din Republica Bulgaria, Daniel Mitov

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul din Republica Bulgaria, Daniel Mitov
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 11 decembrie 2015, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, Daniel Mitov. Întâlnirea a avut loc la Bucureşti, în marja reuniunii Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Ministrul român a evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor între România şi Republica Bulgaria ca state vecine, partenere şi aliate în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. În context, a fost reconfirmată dorinţa celor două părţi pentru continuarea, în perioada următoare, a dialogului politico-diplomatic susţinut între Bucureşti şi Sofia, un obiectiv central fiind sincronizarea eforturilor pentru o mai bună promovare a obiectivelor comune în cadrul UE şi în plan regional.

În egală măsură, a fost subliniat interesul pentru o cooperare intensificată în plan bilateral, cu accent asupra implementării proiectelor stabilite în cadrul Şedinţelor comune ale Guvernelor din cele două ţări.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.