Informatii pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Arabia Saudita

Comunicat de presă

Informaţii pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Arabia Saudită

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care călătoresc cu autocarul în Regatul Arabiei Saudite să ataşeze fiecărui bagaj pe care îl deţin o etichetă cu numele posesorului şi datele de contact.

De asemenea, MAE atenţionează firmele care transportă pasageri în Arabia Saudită de faptul că trebuie să se asigure ca fiecare bagaj să poarte numele proprietarului său înainte de a fi depozitat în autocar, precum şi însemne de recunoaştere după modelul celor care sunt folosite la transportul pe linii aeriene.

Acestea sunt măsuri suplimentare solicitate de către autorităţile din Regatul Arabiei Saudite astfel încât autocarele de pasageri să nu fie folosite pentru traficul de stupefiante.  

Autorităţile din Regatul Arabiei Saudite subliniază faptul că, în cazul în care este găsit într-un autocar, în timpul controalelor, un bagaj fără numele posesorului şi se constată că acesta conţine stupefiante sau substanţe psihotrope, vor fi traşi la răspundere şoferul autocarului şi firma de transport.

Precizăm că vizele turistice pentru Regatul Arabiei Saudite pot fi obţinute numai în cadrul turismului organizat. Nu este posibilă obţinerea vizelor la frontieră.

De asemenea, atenţionăm cetăţenii români care doresc să efectueze în anul 2010 pelerinajul la Mecca că  trebuie să deţină un raport medical, pe care să îl prezinte la intrarea în Regatul Arabiei Saudite.

Pentru mai multe informaţii privind condiţiile de călătorie în Arabia Saudită, inclusiv cerinţele medicale, vă sfătuim să vizitaţi www.mae.ro, la rubrica „Condiţii de călătorie- Arabia Saudită”, precum şi rubrica „Alerte de călătorie”.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 807

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1367

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 366

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 381

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1807

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 659

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1013

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 966

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 639

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 810

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 679

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 928

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1550

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 558