Întâlnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 3 aprilie 2014, o întâlnire cu Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, aflat în vizită în România.
Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra rolului şi importanţei activităţii instituţiei Comisarului Drepturilor Omului al Consiliului Europei, în special în contextul evoluţiilor din Ucraina.
În acest context, ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat importanţa pe care România o acordă asigurării unui sistem de protecţie, la standarde europene, a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina.
Totodată, a subliniat preocuparea României pentru asigurarea dreptului la educaţie şi, în general, pentru situaţia drepturilor omului din regiunea transnistreană. În acest sens, a prezentat presiunile, acţiunile de intimidare şi hărţuire la adresa celor opt şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană, accentuate începând cu finele anului trecut. A solicitat menţinerea în atenţie a situaţiei şcolilor şi implicarea în găsirea de soluţii durabile pentru problemele care afectează grav, de mai multă vreme, funcţionarea acestor instituţii de învăţământ.
Comisarul pentru Drepturile Omului a prezentat priorităţile de pe agenda sa în perioada următoare, şi anume protejarea drepturilor copiilor, persoanelor cu dizabilităţi, dar şi ale minorităţilor, cu accent pe comunitatea roma.
Ministrul Titus Corlăţean a reiterat ataşamentul României pentru respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, opinând că este esenţială dezvoltarea unui mediu social care conştientizează importanţa drepturilor omului.
Discuţiile au evidenţiat valoarea adăugată pe care Consiliul Europei, prin programele aplicate pe care le dezvoltă, o poate avea asupra îmbunătăţirii respectării drepturilor omului în statele membre ale Consiliului Europei.
Informaţii suplimentare:
Instituţia Comisarului Drepturilor Omului al Consiliului Europei (CDO/CoE) îşi desfăşoară activitatea în baza rezoluţiei (99)50 a Comitetului Miniştrilor, adoptată la 7 mai 1999. Principalele elemente ale mandatului Comisarului sunt: consolidarea respectului pentru drepturile omului; asistarea statelor membre în îndeplinirea standardelor CoE în domeniu; identificarea lacunelor în legislaţiile şi practicile statelor şi propunerea de remedii pentru aceste deficienţe; facilitarea activităţii avocaţilor poporului din statele membre. Mandatul CDO este de şase ani şi nu poate fi reînnoit.
Comisarul pentru Drepturilor Omului întreprinde o vizită de lucru în România în perioada 31 martie - 4 aprilie 2014. Este prima vizită pe care acesta o desfăşoară în ţara noastră de la preluarea mandatului (1 aprilie 2012).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 279

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 274

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 293

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 251

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 288

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 286

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 289

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 372

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 530

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 344

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 246

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 375

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 229

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 220

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 524