Spitalul Judetean trateaza bolnavii cu medicamente ieftine

spitalul_judetean.jpgConducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJUC) a făcut o comandă de medicamente care vor asigura doar pentru o săptămână necesarul pentru toate urgenţele medicale.

Potrivit directorului medical, dr. Liliana Tuţă, din lista de medicamente necesare au fost selectate doar 25 dintre ele. „Pe listă sunt în jur de 150 de medicamente de care am avea nevoie, însă am avut bani doar pentru 25 dintre ele. A fost foarte greu să selectăm aceste medicamente", a continuat directorul medical. Printre aceste medicamente se numără antibioticele, anticoagulantele, perfuzabilele, dar şi cele pentru hemoragii digestive şi pentru urgenţe cardiologice. Purtătorul de cuvânt al instituţiei sanitare, dr. Florian Stoian, a subliniat că un flacon de antibiotice este 50 de lei.

Până pe data de 1 iulie a.c., atunci când Consiliul Judeţean Constanţa va prelua activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitatea medicală nu trebuie să mai aibă nici o datorie faţă de vreun furnizor de medicamente. Astfel, Ministerul Sănătăţii Publice este obligat să plătească toate datoriile înregistrate de spital până în acest moment. Cât priveşte această asumare a Consiliului Judeţean Constanţa, directorul medical al unităţii spitaliceşti s-a declarat mulţumit, spunând că: „orice schimbare trebuie să fie în bine şi aproape toate investiţiile au fost făcute cu ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa, care mereu a fost interesat de soarta spitalului".

Listă de aşteptare pentru intervenţii chirurgicale

Mai mult decât atât, serviciile medicale vor fi decontate în continuare de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, chiar dacă SCJUC va fi în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Directorul medical s-a mai plâns şi de faptul că CJAS Constanţa nu decontează în totalitate serviciile medicale. „Pentru luna iunie, din 90 de miliarde de lei, am primit doar 70 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că am rămas în gaură. Iar pentru luna iulie, vom primi doar 44 de miliarde de lei. În acest sens, vom lua anumite măsuri pentru a ne putea încadra în sumele primite", a continuat dr. Tuţă. Printre aceste măsuri se numără mai puţini bani pentru salariile cadrelor medicale, precum şi înfiinţarea unei liste de aşteptare pentru intervenţiile chirurgicale. „Populaţia trebuie să înţeleagă că există boli cronice care trebuie să aştepte de la o lună până la nouă luni. Până acum, exista o astfel de listă de aşteptare doar pentru 14 zile", a conchis directorul medical.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic reluat pe DN 67

16 May 2024 197

CJC anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare actualizate pentru proiectul „Construire Corp Nou Departament Sănătatea Mamei și Copilului"

16 May 2024 303

Premierul Slovaciei a fost împușcat! (VIDEO)

15 May 2024 1694

UPDATE Accident rutier între Comana și Amzacea, județul Constanța

15 May 2024 700

UPDATE. Știri Constanța Eveniment rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero. Intervine o ambulanță (FOTO)

15 May 2024 740

Informații de ultim moment despre starea copiilor intoxicați! Au ajuns de urgență la Spitalul Județean Constanța (VIDEO)

14 May 2024 759

Spitalul municipal Medgidia va fi extins și dotat. Proiectul, depus la APM Constanța

13 May 2024 460

Infracțiuni rutiere Șoferiță beată, depistată la volanul mașinii, în Constanța

12 May 2024 558

Spitalul „Foișor” Starea lui Florin Piersic se ameliorează

12 May 2024 418

Marcel Ciolacu anunță construcția unui nou spital județean la Constanța!

12 May 2024 1116

Gest șocant în Târgoviște Un tânăr de 22 de ani și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul spitalului unde era internat

10 May 2024 640

Surse Florin Piersic, în stare critică – medicii nu exclud posibilitatea să-i amputeze piciorul

10 May 2024 713

UPDATE. Accident cu victime la ieșirea din Tulcea către Agighiol. Implicate un microbuz și o mașină de teren (FOTO+VIDEO)

09 May 2024 1028

Cum se simte Florin Piersic? Iată ce a transmis actorul de pe patul de spital

08 May 2024 585

Actorul Florin Piersic va fi mutat de urgență cu o aeronavă medicală, la un spital din București

07 May 2024 820