Carnete de reduceri pentru elevii si studentii cu performante

Program national pentru sprijinul tinerilor

Proiectul a fost initiat de MECT, prin intermediul ANSIT * La nivel judetean, 515 elevi si 137 de studenti au beneficiat de facilitatile programului * In Constanta, 13 societati comerciale au oferit reduceri elevilor si studentilor * Acesti tineri au putut achizitiona diferite produse la pret redus

Olimpicii, elevii premiati la diferite concursuri nationale si studentii care au obtinut burse de merit au beneficiat din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului de carnete de reduceri pentru diferite servicii. La sfarsitul anului trecut, MECT, prin Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), a lansat proiectul "Carnetul tau de reduceri - Carnetul tanarului daruit". In urma derularii acestui program, peste 20.000 de tineri au primit carnete cu ajutorul carora pot obtine reduceri semnificative, intre 2% si 100%, pentru produsele oferite de agentii comerciali cu care MECT a semnat un protocol de colaborare. Centrul teritorial ANSIT din Constanta a facilitat pentru tineri obtinerea unor produse si servicii la pret redus la 13 societati comerciale. Cei care au beneficiat de aceste facilitati au fost 43 de olimpici nationali, 472 de elevi care au obtinut premiul I la concursurile sportive si artistice si 137 de studenti cu burse de merit de la Universitatea "Ovidius". Aceste carnete au fost distribuite prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta si, respectiv, rectoratului universitatii. Beneficiarii carnetelor au avut posibilitatea sa beneficieze de reduceri pentru achizitionarea de calculatoare si componente pentru acestea, imprimante si mobilier. Pe langa acestea, tinerii au participat la cursuri de formare profesionala si de limbi straine, la cursuri pentru obtinerea carnetului de conducere, pentru excursii in tara si in strainatate, spectacole de teatru si muzica si reduceri in diverse restaurante si au beneficiat de consultatii, analize si tratamente medicale. Pentru toate aceste servicii tinerii constanteni au platit mai putin, o parte din cheltuieli fiind suportate prin proiectul ANSIT. "Carnetul tau de reduceri - Carnetul tanarului daruit" va continua si in acest an, cu noi parteneri si cu noi beneficiari. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt acordarea de facilitati elevilor si studentilor merituosi, stimularea performantelor tinerilor inclusi intr-o forma de invatamant si promovarea unui stil de viata asociat unei culturi sociale sanatoase. Serviciile si produsele oferite sunt destinate facilitarii integrarii sociale a tinerilor si mentinerii unor valori sanatoase. prin sport, arta, cultura si mobilitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 296

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 864

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1461

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 382

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 429

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1862

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 672

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1046

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 977

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 658

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 819

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 691

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 952

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1575

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 843