Icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, furată, depistată de polițiști. Aceasta face parte din patrimoniul național

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural naţional. Aceasta ar fi fost sustrasă dintr-o locuință din București.
 
La data de 16 august a.c., poliţiştii specializați în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn,din secolul XVIII, care poartă numele de ,,Sinaxa Sfinților Arhangheli”.
 
Pe obiectul de cult, cu dimensiunea de 42,5 x 51 cm., sunt reprezentate două registre verticale cu câte şase apostoli şi cinci registre orizontale cu praznice împărăteşti şi sfinţi.
 
Valoarea de catalog a icoanei este de aproximativ 5.000 de euro.
 
Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național, ar fi fost sustras dintr-o locuință din municipiul București.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Sursa foto: Politia Romana

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.