O fetiţă a scris o poezie dedicată copilăriei, alţii s-au întrecut în competiţii sportive şi de desene pe asfalt La Cernavodă, copiii au petrecut trei zile

Ziua Copilului a ţinut trei zile la Cernavodă. Atât organizatorii, cât şi participanţii la evenimente au ajuns la următoarea concluzie: „Să fii copil e un lucru serios”

Timp de trei zile, copiii au tratat cu seriozitate programul de sărbătoare pregătit de primarul Gheorghe Hânsă şi i-au surprins pe cei mari cu talentele lor. Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge, pare să fi fost deviza cernavodenilor pentru ziua copilului.

De 1 iunie, cu mic cu mare, copiii s-au trezit dis-de-dimineaţă pentru a sărbători copilăria. Primii care au luat startul au fost participanţii la Cupa Media TV de Pescuit pentru copii, care s-au întrecut la Administraţia Piscicolă Ţibrinu. Ulterior, manifestările desfăşurate, în diferite locaţii din oraş, i-au determinat pe toţi să iasă din case. Elevii claselor V – VIII, înscrişi la cross, au intrat în competiţie, iar imediat după ei a venit rândul concursului pentru ciclişti, dar şi al competiţiilor pentru elevii pasionaţi de fotbal şi baschet. În prezenţa zânelor, preşcolarii de la grădiniţele din Cernavodă şi-au dovedit măiestria în mânuirea cretei colorate, acoperind aleile Parcului Central cu desene.
Surpriza zilei de 1 iunie a fost oferită de o fetiţă care a scris o poezie dedicată copiilor şi pe care a recitat-o în faţa tuturor. Programul a continuat cu spectacolele din Sala Casei de Cultura „I.D. Chirescu”, oferite în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret „Pinocchio”.

Primarul Gheorghe Hânsă a premiat olimpicii

Un moment special al zilei de 1 iunie a fost premierea olimpicilor de către primarul Gheorghe Hânsă. Edilul a profitat de ocazie pentru a-i felicita personal pe copii şi a le înmâna premiile din partea Administraţiei Publice Locale. Vorbim de cecuri cu premii în bani, care vor fi încasate zilele acestea de la casieria Primăriei.

Deputatul Mihai Lupu a fost cucerit de artiştii cernavodeni

Cernavodă a fost prezentă şi la activităţile de la Seimeni. Pe data de 2 iunie, la o zi de la cinstirea Zilei Internaţionale a Copilului, Seimeni a sărbătorit prima ediţie a Zilei Comunei. Petrecerea s-a desfăşurat în localitatea vecină Dunărea, invitaţi pentru a anima atmosfera au fost artiştii Casei de Cultură Cernavodă precum soliştii Angela Mogâlă, Didi Odagiu, trupa de dans Audeo şi Ansamblul Mugurelul. Petrecerea a început la orele amiezii, odată cu spectacolul oferit de artiştii cernavodeni, moment în care cetăţenii au ieşit din case pentru a sărbători împreună cu primarul Lucian Blaj şi invitaţii săi, printre care s-a aflat şi deputatul Mihai Lupu. Parlamentarul constănţean şi-a exprimat admiraţia faţă de artiştii cernavodeni, cărora le-a propus colaborări şi pentru alte evenimente în ţară, ocazii prin intermediul cărora va avea şansa de a-i mai vedea evoluând pe scenă.
Ziua internaţională a ocrotirii copiilor a început să fie celebrată în 1925, după desfăşurarea Conferinţei mondiale pentru bunăstarea copiilor, de la Geneva. În cadrul acesteia, s-a luat decizia marcării unei zile a copiilor. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1954.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Cutremur în România! Cu ce magnitudine a fost detectat de seismologi

07 May 2024 642

Ziua Europei Monumente importante din întreaga UE vor fi iluminate. Printre ele, și 10 din România

07 May 2024 346

#citeșteDobrogea 9 Mai în istorie – semnificații

07 May 2024 419

Muzeul de Artă Populară Constanța celebrează „Ziua Națională a Portului Tradițional din România”. Iată programul activităților

07 May 2024 270

Bilanțul MAI din Constanța Au fost aplicate amenzi însumate de peste 1 milion de lei, în minivacanța dintre 1 Mai și Paști. Vezi declarațiile autorităților (VIDEO)

07 May 2024 790

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidat pentru Primăria Constanța din partea PUSL - „Votați pe cine doriți, oferta este vastă, dar prezentați-vă la vot!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 438

MAI Peste 4500 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Mai și Paște

07 May 2024 276

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 378

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Trandafir, secretar la Comuna Oltina, județul Constanța (DOCUMENTE)

07 May 2024 328

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 aprilie 2024

07 May 2024 486

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 14 7 mai 2024 Luna nouă în Taur

07 May 2024 327

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Dorinei Ciuraru, inspector la Comuna Mihail Kogălniceanu (DOCUMENTE)

07 May 2024 613

Tradiții pentru spor și sănătate în Marțea Albă, a treia zi de Paște. Ce este interzis să facem în această zi

07 May 2024 1999

Calendar-Ortodox 7 mai 2024 - Ce sărbătoare este astăzi

07 May 2024 5128

Horoscop pentru marți, 07 mai 2024. Ziua aduce veselie și chef de aventuri pentru una dintre zodii

07 May 2024 498