Adrian Stan - „Banii europeni au fost o șansă pe care am știut să o fructificăm“

Autoritățile locale din orașul Techirghiol au anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, încheierea proiectului „Parc de recreere în orașul Techirghiol“. Cunoscut și sub numele de „reabilitare faleză“, proiectul a fost componentă a Programului Operațional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor“ și a avut o valoare totală de 2.644.792,16 lei, din care valoarea eligibilă a fost de 1.667.105,68 de lei, contribuția autorității locale fiind de doar 41.496,10 lei.

Suprafața reabilitată este de 40.200 mp. Proiectul a început în data de 25 octombrie 2012 și a constat în reabilitarea zonei cuprinse între bulevardul Victor Climescu și aleile pietonale din imediata apropiere a scărilor care permit accesul pe malul lacului. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect s-au realizat și două spații de joacă pentru copii, dotate cu ansambluri de leagăne și tobogane, rampe de acces în parc pentru persoane cu handicap locomotor și o rețea de irigație a spațiului verde din perimetrul reabilitat.

În cadrul conferinței de presă, primarul Adrian Stan a precizat că se impunea un asemenea proiect în zona falezei, aceasta fiind reabilitată ultima dată în jurul anilor '70. Edilul-şef a ținut să sublinieze și importanța banilor europeni în dezvoltarea localităților precum Techirghiol: „Fără banii de la Uniunea Europeană noi, localitățile mici, nu am fi avut posibilitatea să facem astfel de investiții. Pentru Techirghiol, banii europeni au fost o șansă pe care am știut să o fructificăm. A fost o șansă unică și poate irepetabilă ca în patru ani să facem investiții de peste 5 milioane de euro“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.