Banii pot fi cheltuiţi şi pe medicamente Primăria Cernavodă începe distribuirea tichetelor valorice pentru Lăsata de sec

Primăria oraşului Cernavodă derulează începând de astăzi, 17 februarie, până miercuri, 19 februarie 2014, programul de distribuire a tichetelor sociale pentru evenimentul „Lăsata de sec (începutul postului Sfintelor Paşti)”. Autorităţile locale au întocmit şi un grafic în acest sens. Astfel, pensionarii care au depus documentaţia în termen şi întrunesc condiţiile de acordare a tichetelor sociale, sunt aşteptaţi să se prezinte cu actul de identitate, la Muzeul local de istorie din strada Ovidiu, numărul 19, după cum urmează: persoanele al căror nume începe cu literele A-L, sunt aşteptate astăzi, între orele 8.00 – 14.00; persoanele al căror nume începe cu literele M-Z, sunt aşteptate în data de 18 februarie, între orele 8.00 - 14.00.
Campania se derulează ca urmare a iniţierii de către primarul Gheorghe Hânsă a unui proiect social pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din localitate. Faţă de anul trecut, programul denumit „Respect şi Sprijin pentru seniorii oraşului nostru”, a suferit câteva modificări. Mai precis, valoarea tichetelor sociale a fost majorată cu 10 lei, acestea fiind din acest an în cuantum de 50 de lei. Beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 1.400 de cernavodeni, cu venituri de până la 700 de lei. Anul trecut, primeau tichete cei cu venituri de până în 600 de lei, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Oraşului Cernavodă, Sorina Popa.
 
O alternativă la campaniile cu pachete sociale

Tichetele valorice înlocuiesc pachetele sociale cu alimente (un kilogram de zahăr, un kilogram de făină,un kilogram de orez,un litru de ulei şi un pui) şi sunt distribuite de către Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă de şase ori pe an (de Lăsata de sec, Paşte, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Sânta Fecioară Maria, Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice şi de Naşterea Domnului).
Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare şi alte produse de prima necesitate. „Beneficiarii pot folosi aceste tichete în toate supermarketurile din oraş, şi-n marile lanţuri de farmacii”, a menţionat purtătorul de cuvânt Sorina Popa.
Beneficiarii programului sunt pensionarii cu venituri de până în 700 de lei, asistaţii sociali cu vârsta de peste 60 de ani şi persoanele cu handicap.
Obiectivele acestui program implementat de autorităţile din Cernavodă sunt atât soluţionarea unor probleme de ordin social, cât şi sprijinirea comerţului local. Încă de la introducerea lui, primarul Gheorghe Hânsă a considerat că acest proiect va aduce avantaje oraşului prin intermediul acestui mecanism de plată, care va permite beneficiarilor să îşi achiziţioneze o gamă mai largă de produse, iar agenţii economici vor beneficia de un număr mai mare de clienţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cernavodă, județul Constanșa lansează licitație pentru dotări la rețeaua agent termic secundar (DOCUMENT)

25 Apr 2024 550

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 426

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 2320

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă investește în servicii de proiectare pentru amenajarea unei bretele de legătură în cartierul Prund (DOCUMENT)

12 Apr 2024 650

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă, pași în direcția împrejmuirii bazinului de înot semiolimpic (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1193

Declarații de avere Constanța Ce avere are Silvica Olteanu, secretarul general al Orașului Cernavodă? Soțul său este șef serviciu în Primăria Cernavodă (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 640

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 590

Cumpărări directe Primăria Cernavodă, din județul Constanța, a bătut palma cu SC Topo Earth SRL, din Gorj!

08 Apr 2024 1149

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a cumpărat ținute de scenă pentru Corul de Cameră I.D. Chirescu. Vezi de la cine (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 733

Licitații Constanța Smart City Development SRL întocmește cu 114.000 de euro proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Cernavodă (DOCUMENT)

31 Mar 2024 551

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 553

Licitația pentru atribuirea contractului care prevede amenajarea a trei străzi, anulată de Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

25 Mar 2024 510

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă cumpără servicii de asistență socială pentru Direcția de Asistență Socială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 561

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 743

Cumpărări directe Constanța Pași pentru amenajarea unui sistem cu panouri solare la bazinul semiolimpic de la Cernavodă (DOCUMENT)

12 Mar 2024 818