Ce şanse sunt ca reactoarele 3 şi 4 să fie puse în funcţiune Gheorghe Hânsă s-a întâlnit la Bucureşti cu ministrul Varujan Vosganian şi alte oficialităţi din ţară şi din străinătate

Unul dintre proiectele de vârf ale Administraţiei Publice Cernavodă este punerea în funcţiune a reactoarelor 3 şi 4 din cadrul Centralei Nucleare Cernavodă, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de autoritatea locală.
 
 Un obiectiv principal îl reprezintă şi pentru primarul Gheorghe Hânsă, ce luptă din răsputeri să atragă parteneri în acest proiect, care ar putea aduce un considerabil beneficiu pe plan local. O astfel de realizare ar putea soluţiona, în primul rând, o bună parte a deficitului actual al locurilor de muncă, dar şi o îmbunătăţire pe plan industrial şi nu numai, susţine şeful autorităţii locale.
 
Noi paşi spre realizarea acestui obiectiv, au fost făcuţi de către edil prin participarea la cea de a 13-a ediţie a simpozionului nuclear NucInfo Day, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Săptămâna trecută, în cadrul evenimentului, edilul a avut întrevederi cu mai multe oficialităţi precum: ministrul economiei Varujan Vosganian, secretarul de stat Mihai Albulescu, Jon Rowan de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică Viena, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor Iulian Iancu.

În faţa mai marilor de la Bucureşti, edilul Gheorghe Hânsă a avut ocazia de a susţine acest proiect şi de a solicita sprijin pentru punerea în funcţiune a celor două reactoare.
„Primarul a reuşit să atragă atenţia oficialilor prezenţi, care s-au arătat interesaţi de tema dezbătută. Acest prilej a fost benefic pentru obiectivul edilului, care s-a întors optimist la Cernavodă, deoarece mai marii oficiali i-au oferit şanse pentru realizarea acestui proiect”, se mai menţionează în comunicatul de presă.
 
Nuc Info Day este un eveniment tradiţional nuclear în România, dedicat în principal diseminării informaţiei referitoare la beneficiile şi provocările specifice implementării aplicaţiilor energiilor nucleare în slujba publicului larg. Evenimentul reuneşte anual numeroşi reprezentanţi oficiali din domeniul politic, administrativ, potenţiali investitori, mass-media, atât din ţară cât şi din străinătate, care au ocazia de dezbate pe teme de interes reciproc. Ediţia trecută a fost găzduită chiar de către Primăria Cernavodă, pe 11 noiembrie 2013.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2023 Gheorghe Grosu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tortoman, cunoaște problemele comunității și are proiecte pentru rezolvarea lor

22 May 2024 396

UPDATE Atenție, a fost cutremur în România!

22 May 2024 590

ARBDD Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării! (VIDEO)

22 May 2024 394

Marcel Ciolacu, premierul României, cadouri fotbalistice pentru președintele Turciei. Recep Tayyip Erdogan, mare admirator al lui Hagi

22 May 2024 484

Firme Constanța Restaurant nou, deschis în stațiunea Mamaia. Iată cine îl conduce

20 May 2024 659

Licitații Constanța Creative & Innovative Management SRL va furniza Primăriei Mircea Vodă mobilier școlar de peste 90.000 de euro (DOCUMENT)

20 May 2024 336

20 loturi de teren extravilan situate în județul Constanța, scoase la vânzare! Se cer peste 3,7 milioane de euro (DOCUMENT)

20 May 2024 1550

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum au fost organizate Zilele Constanței?

19 May 2024 439

Mai multe hotărâri ale CL Cernavodă, anulate de Tribunalul Constanța la cererea Agenției Naționale de Integritate (MINUTA)

19 May 2024 1135

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 1490

Oficial de la ANR Constanța despre accidentul de navigație de la Sf .Gheorghe Este posibil ca nava implicată să fie cea care a apărut în presa bulgară

19 May 2024 587

Căutările celor 3 marinari dispăruţi în urma scufundării navei sub pavilion Tanzania în Marea Neagră au fost reluate

19 May 2024 426

Noi informații despre accidentul de navigație de la Sf. Gheorghe (FOTO+VIDEO)

19 May 2024 962

ANR Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi, suspendată

18 May 2024 576

Firme Constanța Salvamar Service SRL și-a schimbat sediul social

18 May 2024 481