Ioan Popescu, avocatul lui Gelil Eserghep şi al subprefectului Iucsel Selamet Ce spune preşedintele UDTTMR despre trimiterea sa în judecată

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, ieri, că a dispus trimiterea în judecată a subprefectului judeţului Constanţa, Iucsel Selamet, precum şi a lui Gelil Eserghep, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). În sarcina subprefectului Selamet s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în vreme ce în sarcina preşedintelui UDTTMR, cea de favorizare a infractorului.
Ce spune însă Gelil Eserghep despre acuzaţiile care i se aduc? Că „e un dosar făcut”. „Din partea mea, nu există nimic acolo. Dacă nu era de plâns, mi s-ar fi părut de râs. Când auzeam la alţii de dosare, nu credeam. Este hilar, domnul subprefect este cercetat pentru că ar fi promis mită. Abordez cu umor problema. Poate cineva are o problemă cu faptul că merge bine uniunea (n.r. UDTTMR), altă explicaţie reală nu cred că există”, a explicat fostul parlamentar.
Tot el a ţinut să adauge: „Dacă Iucsel (n.r. subprefectul de Constanţa, Iucsel Selamet) e infractor, eu mă fac catolic”. Conform afirmaţiilor lui Eserghep, avocatul său şi al subprefectului este Ioan Popescu.
 
„Să iasă să lămurească problema”
 
Al doilea subprefect al judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a declarat, ieri, că l-a sfătuit pe Selamet să iasă public pentru a lămuri problema. „Este o chestiune care nu ţine de Prefectură, dar este într-adevăr o problemă delicată, care ţine doar de el (n.r. de Iucsel Selamet). M-a luat prin surprindere vestea. Eu l-am rugat să iasă public, prin intermediul unui comunicat de presă, să lămurească problema. Dacă este nevinovat, este normal să se apare în instanţă. Dacă l-au trimis în judecată, înseamnă că au şi oamenii ăia ceva. Pe de altă parte, nu pot să-mi dau cu părerea pentru că, repet, situaţia e delicată”, a explicat Volcinschi.
Facem menţiunea că am încercat să aflăm punctul de vedere al subprefectului Iucsel Selamet, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. În eventualitatea în care va transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sevil Eracai a renunţat la mandatul de administrator al Autorenco SA

05 Feb 2015 1597

Decizie definitivă a judecătorilor Curţii Supreme

02 Dec 2014 2110