Reţeaua de gaze, investiţie prioritară în Ciocârlia

La început de an, autorităţile locale îşi fac planuri în ceea ce priveşte investiţiile pe care le vor derula în comune şi oraşe.
 
De regulă, în mediul rural, există dificultăţi în implementarea proiectelor, deoarece fondurile de la bugetele locale nu sunt suficiente pentru toate lucrările necesare. În acest sens, primarii caută soluţii pentru dezvoltarea localităţilor cu bani din alte resurse. În ceea ce priveşte comuna constănţeană Ciocârlia, administraţia locală doreşte, pentru acest an, începerea lucrărilor privind introducerea reţelei de alimentare cu gaze naturale. Este o investiţie consistentă, dar se speră ca aceasta să fie demarată.
 
„Când se va stabiliza Guvernul, sperăm să fie mai bine pentru Ciocârlia, dar mai ales pentru tot judeţul Constanţa. Ciocârlia este o comună mai mică, are 3.500 de locuitori. Dar dacă o comună de 10.000 de locuitori ia fonduri, trebuie ca şi o comună ca a noastră să obţină bani. Investiţia cea mai importantă pe care ne-o dorim, adică proiectul prioritar, constă în introducerea reţelei de gaze în comuna noastră. O să fie un proiect important realizat prin parteneriat public privat, cu SC Romgaz“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Ciocârlia.
 
Un alt segment important care se doreşte a fi dezvoltat îl reprezintă drumurile, pentru care, de asemenea, este nevoie de fonduri consistente. „Toamna trecută, am mai turnat patru kilometri de asfalt, dar este de lucru în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Şi în Ciocârlia, şi în celelalte localităţi, sunt necesare investiţii în şcoli, cultură, biserici. Peste tot trebuie să se deruleze proiecte importante în folosul oamenilor“, au mai explicat reprezentanţi ai autorităţilor locale din comună.
 
Vizavi de activităţile din această iarnă, Primăria Ciocârlia este pregătită să intervină în condiţii de vreme rea. În urma viscolului din urmă cu aproape trei săptămâni, în comună s-a acţionat cu mai multe buldoexcavatoare, unele puse la dispoziţie de asociaţiile agricole din zonă. De asemenea, la Ciocârlia a acţionat şi o şenilată, doi medici ai ISU „Dobrogea“ şi echipaje de pompieri s-au aflat în comună pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța Deținea arme de vânătoare, dar avea permis expirat!

25 Apr 2024 399

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 564

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Un nou contract pentru supervizarea unor lucrări ce vizează noua rețea de gaze naturale din comună

12 Apr 2024 538

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 527

UPDATE Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 2209

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 862

IGPR InfotraficJudețul Ilfov -Circulație restricționată pe DN 2

05 Apr 2024 415

A sunat alarma la secția UPU a Spitalului Bagdasar – Arseni Pacienții și personalul au fost evacuați

31 Mar 2024 542

Guvernul a adoptat ordonanța prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori

28 Mar 2024 587

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 471

O unitate militară din Tulcea primește energie electrică și gaze naturale de la două firme din București. Suma cheltuită ajunge la aproape 430.000 de lei (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 676

Primăria Poarta Albă, județul Constanța, anunț important despre proiectul de înființare a rețelei de distribuție gaze naturale

17 Mar 2024 1236

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 524

Achiziții Constanța Primăria Valu lui Traian achiziționează sedrvicii cadastrale și ridicări topografice proiect „Realizare rețea de alimentare cu gaze”

11 Mar 2024 1642

Achiziții Constanța Ce firmă va elabora un studiu de fezabilitate pentru proiectul de racordare la gaze în Valu lui Traian

10 Mar 2024 623