Ploile torentiale si seceta, pericole pentru localitatile Constantei

Au fost reactualizate planurile de interventie in caz de dezastre

Seful Inspectoratului de Protectie Civila, Neculai Coman, sustine ca se impune imbunatatirea comunicarii intre institutiile care au reprezentanti in Comandament, mai ales in cazul localitatilor izolate

Meteorologii au anuntat, pentru urmatoarea perioada, fenomene meteo specifice acestui anotimp, care ar putea afecta localitatile din judet. Ieri, in cadrul sedintei comandamentului judetean pentru prevenirea efectelor dezastrelor, au fost reactualizate planurile de interventie in caz de inundatii, incendii si epizotii. Seful Inspectoratului de Protectie Civila, Neculai Coman, a declarat ca se impune imbunatatirea comunicarii intre institutiile care au reprezentanti in Comandament, mai ales in cazul localitatilor izolate. Coman sustine ca pentru a se putea actiona in cazul unor evenimente neprevazute, informatiile trebuie furnizate cu operativitate pentru a veni in sprijinul echipajelor de interventie. La randul sau, prefectul judetului, Gheorghe Martin, a atentionat ca exista posibilitatea producerii inundatiilor dar si a incendiilor ce pot fi provocate de temperaturile ridicate, mai ales in cazul culturilor de paioase. O alta categorie vizata sunt spatiile zootehnice unde efectivele de animale pot fi afectate de boli contagioase. Ca masuri de prevenire, conducerea Directiei Apele Romane -"Dobrogea" Litoral a inceput sa efectueze lucrari la amenajarile hidrotehnice pentru decolmatarea si intarirea malurilor. Pe de alta parte, reprezentantii Directiei Agricole au declarat ca directia a avertizat in scris conducerile primariilor si le-a solicitat luarea unor masuri pentru prevenirea incendiilor in zona miristilor de pe raza localitatilor. Totodata, Directia Agricola si cea Sanitar -Veterinara au infiintat puncte comune de lucru in judet pentru prevenirea imbolnavirii animalelor. Directia Agricola a actionat de asemenea pentru impulsionarea actiunilor de creare a perdelelor forestiere, mai ales in zonele in care nu exista sau nu functioneaza sistemele de irigatii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța revine acasă cu caravan „Da, Pot!”

20 May 2024 215

Fotbaliștii de la Farul Constanța au intrat în vacanță. Primul amical din pregătirea de vară, stabilit

20 May 2024 618

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 230

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 541

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 435

UPDATE. Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 605

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 647

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 784

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 909

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2551

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 403

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 626

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 665

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 954

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 967